Inhalt

Energie FOTOVOLTAICă, MOBILITATE ELECTRONICă șI EFICIENță ENERGETICA: AEROPORTUL DIN VIENA dorește ca din 2023 să devină CO2 neutru

Cel mai mare sistem fotovoltaic din Austria acoperă o treime din necesarul de energie electrică a aeroportului și a celor peste 250 de companii ce își desfășoară activitatea în această locație.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

55.000 de panouri fotovoltaice distribuite pe o suprafață de 24 ha, care vor genera 30 mil. Kwh de energie solară pe an (echivalentul consumului de energie a aproximativ 7.000 de gospodării) - sunt o parte din cifrele impresionante pe care aeroportul din Viena, Flughafen Wien, se mândrește să le anunțe la acest moment. 

Acolo se află amplasat cel mai mare sistem fotovoltaic din Austria, care a fost recent dat în funcțiune. Raportat la perioada unui an întreg, aproximativ o treime din operațiunile aeroportului pot fi alimentate cu energie solară; în zilele însorite, chiar și 100%.

Aeroportul din Viena a fost alimentat de șapte sisteme fotovoltaice, începând cu 2016, iar o nouă extindere în acest sens este planificată pentru acest. Scopul este acela de a crește și mai mult producția actuală de energie, respectiv cu aproximativ 24 Mwh/vârf, cu scopul de a putea produce mai multă energie electrică, chiar și în zilele cu mai puțin soare.

Deși aviația cauzează doar 2,7% din emisiile globale de CO2, aeroportul din Viena își asumă responsabilitatea pentru protecția climei. Odată cu utilizarea energiei fotovoltaice, a mobilității electrice și a noilor tehnologii pentru a îmbunătăți eficiența energetică, societatea își va reduce constant emisiile de CO2 - conform declarațiilor managementului. Măsuri precum: aeronave de ultimă genrație care folosesc mai puțin kerosen, rute de zbor mai eficiente și dezvoltarea și utilizarea  combustibilului neutru de CO2 se află în fruntea listei de sarcini pentru întreaga industrie.

Aeroportul din Viena se află deci pe drumul cel bun: din 2023 societatea își va desfășura operațiunile într-o manieră neutră de CO2.