Inhalt

Takeda își extinde activitatea din Austria 

Concernul farmaceutic Takeda cu sediul central în Japonia alocă investiții de milioane de euro pentru extinderea activității sale din Austria în localitatea la Orth an der Donau și va începe în 2020 producția unui nou vector pentru terapia celulară CAR-NK.


listen

Rund 30 zusätzliche Arbeitsplätze entstehen durch diese Investition. Ein Teil der neuesten 

Aproximativ 30 noi locuri de muncă vor fi create în urma acestei investiții. În Austria va fi produsă o parte din noua generație de terapie genică împotriva cancerului de sânge. Terapia genică CAR-NK este cea mai recentă terapie - o terapie ce va aparține noi  generații -  ce va fi pusă la dispoziția pacienților pentru care alte terapii și-au depășit deja limitele. Abrevierile CAR provin de la „Chimärer Antigen Rezeptor" iar NK, de la „Natürliche Killerzellen". Acest proiect se află la acest moment în faza de dezvoltare și se pune în slujba cercetării limfomului non-Hodgkin și a leucemiei linfatice cronice.

Takeda este un concern biofarmaceutic la nivel global cu sediu în Japonia, care s-a specializat printre altele în terapii pentru ingrijirea pacienților cu afecțiuni  complexe și rare.

Takeda este cel mai mare ofertant de locuri de muncă în domeniul farmaceutic din Austria și are  peste 4.500 colaboratori în unitățile de producție din Viena, Linz și Orth an der Donau.