bosanski/srpski
Inhalt

GOSTUDENT: JEDNOROG KOJI LETI VISOKO

Austrijska online platforma za instrukcije GoStudent postavila je još jedan rekord. Nakon investicije od 300 milijuna eura start up je sada vrijedan 3 milijarde dolara.

© GoStudent
© GoStudent
listen

Još u junu 2021. platforma GoStudent je punila novinske stupce: Nakon invsticije od preko 200 milijuna eura postala je jednorog.

Uspjeh je nastavljen i početkom ove godine. Austrijska online platforma za instrukcije primila je investiciju od 300 milijuna eura, do sada najveći iznos investicije za jedan austrijskih start up. Time se procjena GoStudenta udvostručila na trenutačno 3 milijarde dolara. 

Sve je počeko 2015. s uslugom za instrukcije putem messengera. Nakon što je razvijena digitalna platforma, GoStudent nudi pojedinačne tečajeve u virtualnoj učionici za sve predmete, školske razrede i vrste škola koji se naplaćuju. Od samog osnutka je misija, pomoći djeci da razviju svoj potencijal, poduprijeti ih u njihovom školovanju te im pri tome dodijeliti adekvatnog mentora. U tu svrhu je angažirano preko 1.300 zaposlenih i preko 15.000 tutora na preko 20 lokacija. U 2021. godini mjesečno je bilo bukirano oko 1,5 milijuna sati instrukcije. 

Glavna tržišta platforme GoStudent su Njemačka, Austrija i Švicarska. I u prekooceanskim zemljama je ovo poduzeće aktivno (Kanada, Meksiko, Čile, Kolumbija). Ove godine postoje novi ekspanzijski planovi, jer je smjer jasan: GoStudent doći do samog svjetskog vrha kada je riječ o instrukcijama.