Inhalt

Coronavirus: Austria în lockdown

ADVANTAGE AUSTRIA rămâne chiar și în aceste vremuri provocatoare, alături de Dvs. Deoarece partenerii de încredere sunt la fel de importanți ca și produsele atunci când este vorba despre parteneriate internaționale. 


© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Al doilea val al pandemiei COVID -19 a cuprins și Austria, chair dacă țara a gestionat în primăvară mult mai bine criza decât alte state. Totuși Guvernul a decis din nou adoptarea unui lockdown până la data de 06.12.2020. 

Această decizie, care ar trebui să reduca presiunea asupra sistemului sanitar și să protejeze populația are însă efecte foarte grave asupra economiei. În acest context, toată populația Austriei este chemată să respecte măsurile de protecție pentru a diminua pe cât mai mult posibil efectele crizei. Pentru atenuarea acestor efecte au fost lansate mai multe pachete de sprijin. 

În lockdown sunt impuse reguli foarte stricte pentru deplasări și petrecere a timpului liber. Multe unități gastronomice și culturale sunt închise, iar hotelurile sunt deschise doar pentru călătoriile de afaceri. Și evenimentele sunt interzise. Intrarea în sediile instituțiilor comerciale în scopul achiziției de produse sau servicii este de asemenea interzisă. Activitățile profesionale se desfășoară preponderent în regim de homeoffice. 

Este permis însă a se desfășura toate celelalte activități prestatoare de servicii și furnizări de produse.  Companiile din domeniul infrastructurii, al producției, al furnizărilor de servicii și produse vor continua să-și desfășoare activitatea, pentru a menține economia în funcțiune. 

Toate aceste măsuri sunt adoptate pentru a ține în frâu efectele Covid asupra sănătății și pentru a asigura o revenire cât mai rapidă a economiei austriece după pandemie. 

Vă puteți face o vedere de ansamblu asupra situației din economie, din sănătate și din societatea austriacă și a reacțiilor ferme  adoptate de societăți în lupta cu această criză. Mai multe informații despre direcțiile de dezvoltare și despre șansele de colaborare puteți obține contactând echipa ADVANTAGE AUSTRIA din regiunea Dvs.