Inhalt

pROIECT PILOT INIȚIAT ÎN VIENA: test faringian accesibil tuturor

Capitala Austriei diversifică oferta de teste COVID-19 prin testul faringian al LEAD Horizon.

© C. Jobst/PID
© C. Jobst/PID
listen

Firma austriacă LEAD Horizon a dezvoltat de la începutul pandemiei un tip de test pentru depistarea COVID-19, sigur și nedureros. Împreună cu, Camera Economică a Austriei a fost demarat un proiect pilot ce a fost implementat în capitala republicii, Viena. Este permisă astfel testarea de două ori pe săptămână a peste 60.000 angajați. 

Probele sunt analizate într-un laborator certificat, prin intermediul unei analize PCR. Testul este un patent internațional protejat, fiind foarte ușor de întrebuințat. 

Cutia de amabalaj a testului este pusă la dispoziție gratuit de un partener logistic. Testul faringian este preluat video și filmat printr-un WebApp prin computer sau smartphone. Cu ajutorul unei documentații digitale se determină identitatea persoanei testate, iar kit-ul se predă apoi partenerului logistic. În 24 ore este transmis pacientului rezultatul și certificatul per e-mail. 

Colaborarea sporește șansele de evitare a unui nou lockdown, iar prin aceasta evitându-se pagubele ce ar putea fi înregistrate în economie.  Mai multe procese se află deja în stadiul de planificare.