Inhalt

Exportpreis 2022: Cei mai buni exportatori din Austria la lumina rampei

ADVANTAGE AUSTRIA a omagiat companiile austriece, care contribuie la creșterea economică și prosperitate și care, prin angajamentul lor internațional asigură locuri de muncă.

© Frank Helmrich Photographie
© Frank Helmrich Photographie
listen

Premiul Austrian pentru Export 2022 a fost acordat pe 27 iunie, în cadrul ”Exporters‘ Nite”. Cei mai mari exportatori ai Austriei se află în fiecare an în centrul atenției acestui eveniment plin de farmec. Prin intermediul acestei distincții, se recunoaște angajamentul extraordinar și succesul companiilor austriece pe piețele internaționale.

Evaluarea companiilor face referință la performanța lor la export din ultimii ani. Premiul este acordat la cinci categorii, cum ar fi: dacă, compania și-a stabilit o poziție puternică pe piața mondială, dacă are o rețea externă eficientă, sau dacă este considerată un pionier în activitatea la export. În urma acestor evaluări, compania poate devini candidat la „Global Player Award“.

În afară de această distincție, „Premiul Expat” este acordat unei personalități, care și-adus contribuții remarcabile la comerțul exterior austriac.

Iar „Premiul Global EcoVision” este acordat companiilor austriece, care contribuie la protecția durabilă a mediului și a climei prin tehnologiile, produsele și serviciile lor inovatoare.

Premiul Austrian Export 2022 - câștigătorii:

Afaceri & Meșteșuguri
Aur: IONICON Analytik Gesellschaft m.b.H.
Argint:  RINGANA GmbH
Bronz: CREE GmbH 

 

Comerț
Aur:  APV-Technische Produkte GmbH
Argint: BRICKCOMPLETE GmbH
Bronz:  BR Commerce GmbH

 

Industrie  
Aur:  Mondi Frantschach GmbH
Argint:  Salvagnini Maschinenbau GmbH
Bronz:  Sprecher Automation GmbH

 

Procese informaționale & Consulting
Aur: PJ Monitoring GmbH
Argint:  IR-WORLD.com Finanzkommunikation GmbH
Bronz:   Ocean Maps GmbH

 

Transport & Trafic
Aur:  ACS Logistics GmbH & Co KG
Argint:   Trawöger Transport GmbH
Bronz:  GlobeAir AG

 

În 2022, Global Player Award a fost acordat celui mai important furnizor de servicii medicale din Austria, VAMED. VAMED are peste 24.000 de angajați în întreaga lume, a generat în ultima perioadă vânzări anuale de 2,3 miliarde de euro, dintre care două treimi sunt exporturi. Cele peste 1.000 de proiecte de asistență medicală finalizate în 98 de țări și serviciile acordate celor peste 800 de unități de asistență medicală ce dispund de un total de 227.000 de paturi fac din VAMED un lider mondial al serviciilor de asistență medicală.

Premiul pentru expat a revenit anul acesta dnei. Susanne Zhang-Pongratz, CEO al Getzner Materials Co.Ltd. În această funcție, dumneaei a fost responsabilă din 2017 de afacerile operative și de orientarea strategică a materialelor Getzner pe piețele din China și Hong Kong. Getzner este specialistul de top la izolarea vibrațiilor și protecția împotriva șocurilor, fiind utilizat printre altele la liniile de cale ferată, în sectorul construcțiilor și în industrie. China, prin orașele sale de mari dimensiuni și rețeaua densă de rute de infrastructură mare viteză reprezintă o piață deosebit de interesantă pentru compania din Austria.

Global Hydro Energy GmbH primește premiul Global EcoVision 2022. Cu o cotă de export de peste 90%, compania reprezintă primul port de escală pentru tehnologiile hidroenergetice mici la nivel mondial. Austriecii de la Global Hydro Energy sunt specializați în turbine Kaplan, Pelton și Francis în gama de la 100kW la 30MW și oferă, de asemenea, soluții la cheie pentru o gamă foarte largă de proiecte. Soluții precum HEROS - un sistem complet automatizat de control al turbinelor și centralei electrice, sau smarT - o centrală electrică PLUG-IN fac din Global Hydro Energy un jucător internațional de top.