Inhalt

Prima garnitură de tren cu 0 emisii este de proveniență austriacă 

Informație de ultimă oră pe plan mondial: Maschinenbauer Linsinger stabilește noi standarde în tehnologia prelucrării hidrogenului.

© Linsinger Maschinenbau Gesellschaft m.b.H.
© Linsinger Maschinenbau Gesellschaft m.b.H.
listen

Domeniul producției de energiei este marcat de nenumărate procese de transformare în urma schimbărilor climatice. Austria este pionier de tehnologie în acest domeniu și ofertant de soluții inovative la nivel mondial.  

Energia este produsă în mare parte din surse regenerabile. În nici o altă țară din UE energiile regenerabile nu sunt atât de importante: aportul acestora este în medie de 32%. În Austria însă acest aport este de ca. 75%.

Hidrogenul reprezintă una dintre tehnologiile cheie pentru tranziția energetică. Nu este de mirare că acesta se produce local și în totalitate fără emisii de carbon. Importanța sa în calitate de purtător de energie prietenoasă cu mediui crește și în domeniul căilor ferate. Producerea sa reprezintă un procedeu simplu întrucât potențialul său ca sursă de energie regenerabilă este foarte mare. 

Firma austriacă cu tradiție Linsinger Maschinenbau a prezentat în urmă cu 25 ani primul tren de frezat pe șine; acum aceste mașini sunt acționate cu hidrogen - o noutate la nivel mondial. Astfel a fost scos din șcenă ultimul motor diesel pe cale ferată, generator de emisii. 

Linsinger și-a atins scopul: să asigure o parte din tranziția energetică și să participe activ la dezvoltarea noii generații. Avantajul motorului cu combustibil verde este evident, însă la acest moment aceste mașini sunt relativ scumpe. Dacă însă analilizăm contribuția lor din punct de vedere ecologic, ele aduc multe avantaje: nu au emisii și fac puțin zgomot.   

Caietele de sarcini ale Linsinger, care se definește ca un jucător la nivel mondial sunt bine puse la punct. Compania a înregistrat în ultimul an financiar o cifră de afaceri de 78 mil. euro și are ca. 500 angajați. Pe lângă tehnica feroviară, domenii precum frezarea metalelor și producția de scule contribuie semnificativ la cifra de afaceri a firmei.