Inhalt

SALON 2022: AU FOST PREMIATE CELE MAI BUNE VINURI DIN AUSTRIA 

Conform rezultatelor celei mai severe competiții de soiuri de vin din Austria, 275 de soiuri de vinuri au ajuns în SALON în acest an; 21 dintre ei sunt câștigătoare. Pentru prima dată în istoria acestei competiții, vinurile au fost degustate și cotate după proveniența lor și nu după soiul de struguri.
listen

151 de vinuri din Austria Inferioară, 77 din Burgenland, 35 din Styria, 9 din Viena și 3 din Bergland: așa arată clasamentul celor 275 sortimente de vinuri participante la SALON 2022. Cele mai bune dintre ele, respectiv cei 21 câștigători provin din Burgenland (10), din Austria Inferioară (7), din Styria (3) și din Viena (1).

Pentru prima dată în acest an, vinurile participante la SALON nu au mai fost degustate după soiul de struguri, ci după proveniența lor. De exemplu, la categoria „Vinuri regionale”, vinurile DAC din diferite regiuni au concurat între ele, în timp ce la categoria „Riedenweine” au concurat vinuri din podgorii individuale – întotdeauna indiferent de soiul lor de struguri. În cadrul categoriilor de proveniență, vinurile au fost clasificate în funcție de tipurile vin, precum „vin alb proaspăt” sau „vin roșu tare”.

Cu accentul pus pe originea vinului, SALONUL urmărește dezvoltarea industriei vinului austriac. De multă vreme, originea vinurilor a primit mai multă prioritate decât soiurile de struguri din care provin. Motivul pentru aceasta este simplu: soiurile de struguri sunt interschimbabile la nivel internațional, originile nu. Astfel un ”Grüner Veltliner” sau un ”Blaufränkisch” pot fi cultivate oriunde în lume – un ”Weinviertel” sau un ”Mittelburgenland” este însă unic.