Inhalt

BILANȚ DE TOP PENTRU numărul de companii străine stabilite în VIENA

În 2021 - în pofida crizei Corona - 225 de companii străine s-au stabilit la Viena. Acesta este al doilea cel mai bun record de așezări din ultimii ani pentru capitala Austriei. Investiția totală a fost de 442 mil. euro, cu două treimi mai mult decât în 2020.
listen

Mit 17 angesiedelten Betrieben haben es die Vereinigten Staaten unter die Top 3 der Herkunftsländer geschafft. Unter anderem eröffnete das global tätige US-Technologie-Unternehmen Dynatrace, 2005 in Linz gegründet und mittlerweile an der NYSE (New York Stock Exchange) notiert, ein neues Forschungs- und Entwicklungslabor.

Cu  un număr de 17 companii deja stabilite, Statele Unite ocupă locul trei în topul țărilor care au companii stabilite la Viena. Printre ele se numără Dynatrace ce activează al nivel global și a fost fondată la Linz în 2005: Ea este listată acum la NYSE (New York Stock Exchange) și a deschis aici un nou laborator de cercetare și dezvoltare. 

Ca și în anii precedenți, Germania ocupă în continuare poziția de lider cu 41 de companii înregistrate, urmată de Italia cu 19 firme. Pentru prima dată au fost înregistrate și companii din Tunisia și Camerun. Cele 225 de noi companii străine din Viena reprezintă toate sectoarele economice, dintre care domeniile științelor vieții și al IT&C sunt deosebit de bine reprezentate.

Mai multe informații găsiți în bilanțul anual al ABA Invest, respectiv Jahresbilanz der Austrian Business Agency!