bosanski/srpski
Inhalt

Austrija – privlačna ciljna zemlja

Standard Content Module
Austrija je važan ekonomski centar u srcu Evrope i privlačna ciljna zemlja za preduzeća i stručnjake iz cijelog svijeta.
listen

Ne samo među zemljama Evropske unije nego i na svjetskoj razini Austrija se ubraja među najbogatije i najrazvijenijenacionalne ekonomije. Preko 300 međunarodnih preduzeća koristi Austriju kao sjedište za svoju glavnu filijalu ili za svoju proizvodnju u Evropi.

Sa gospodarskim blagostanjem, dobro razvijenim zdravstvenim sistemom, međunarodno priznatim obrazovnim sistemom, stabilnošću i sigurnošću Austrija svojim stanovnicima nudi posebno visoki ki životni standard. Glavni grad Beč prema indeksu Mercer-Quality of Life-Index više je puta proglašen gradom sa najboljom kvalitetom života u svijetu.

Austrija, osim stabilnog gospodarskog okruženja, nudi odlične uslove života u koje, zbog njezinoggeografskog položaja spadaju prijatna blaga klima te raznovrsna ponuda aktivnosti za slobodno vrijeme. Neovisno o tome da li Vas interesuju umjetnost i kultura, sport ilikulinarski doživljaji, u Austriji će svako pronaći ono što ga interesuje.

Kao moderna industrijska zemlja, Austrija se odlikuje dinamičnom i vrlo diferenciranomvanjskom trgovinom. Austrijska preduzeća umrežena su po cijelom svijetu, a njihovi proizvodi i usluge postižu svjetski uspjeh.

Zemlja, osim toga, nudi i vrhunske preduslove za inovacije: prvorazredne usluge istraživanja i razvoja jačaju konkurentnost austrijskog gospodarstva u okviru nacionalne i međunarodne konkurencije.

Austrija ne nudi samo izvrstan kvalitet života, nego također i mnoge interesantne mogućnosti zapošljenja za talente iz inostranstva. Jak izvoz, brojna internacionalna preduzeća i organizacije, preko 400 lidera na svjetskim tržištima i inovativna sredina za istraživački rad omogućavaju atraktivne poslovne perspektive.

Saznajte više o tome, šta Austrija nudi i koje sve mogućnosti useljenja postoje:

Kratki film: Živjeti i raditi u Austriji
video abspielen