Inhalt

Maak kennis met onze Oostenrijkse delegatie uit de health- & medtechsector op studiereis in België en Nederland

  • Leuven (België), Nijmegen & Enschede (Nederland)
Eind september komt een Oostenrijkse delegatie uit de health- en medtechwereld naar België in het kader van een driedaagse Bene(lux)-reis omtrent de toekomst van de gezondheidszorg. De studiereis wordt georganiseerd door ADVANTAGE AUSTRIA Benelux en mede mogelijk gemaakt door go-international en de lifesciencesclusters LISA, Human.technology Styria en Smart-Hub Vlaams-Brabant.

Van 27 tot en met 30 september 2022 organiseert het team van ADVANTAGE AUSTRIA Benelux in Brussel samen met het team in Den Haag en enkele partners een Bene(lux)-studiereis voor vertegenwoordigers van de Oostenrijkse health- en medtechwereld. Onder de deelnemers zijn zowel vertegenwoordigers van healthtech start-ups als internationale medtechbedrijven, ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en zorginstellingen.


Een eerste overzichtje:

De Oostenrijkse delegatie staat een spannend programma te wachten met diverse tussenstops evenals talrijke networkingopportuniteiten met belangrijke stakeholders en spelers op de lokale gezondheidsmarkten.


De focus van de studiereis ligt op informatie- en kennisuitwisseling over innovaties en trends op het vlak van medische technologieën, digital health, healthy ageing alsook de toekomst van de gezondheidszorg in de Lage Landen.


De reis voert de deelnemers eerst naar Leuven in België. Daar is onder meer gepland:

  • een rondleiding doorheen de terreinen van het UZ Leuven
  • een interactieve rondleiding in het Health House en een paneldiscussie met lokale stakeholders


Op donderdag 29 september reist de groep door naar Nederland voor een bezoek aan de Sint-Maartenskliniek in Nijmegen. 's Avonds is er een networkingdinner gepland met belangrijke spelers uit de Nederlandse medtechwereld en vertegenwoordigers van de innovatie- en R&D-hub MedTech Twente. Als afsluiter van de reis staat een bezoek aan het TechMed Centre van de Universiteit Twente (UT) op het programma. 


Deze reis wordt georganiseerd door ADVANTAGE AUSTRIA Benelux, in samenwerking met de lifesciencesclusters LISA, Humantechnology.Styria, Smart-Hub Vlaams-Brabant en diverse andere lokale partners, en ondersteund door go-international.


Bent u actief in de Belgische health- of medtechsector en wenst u kennis te maken met de Oostenrijkse delegatie? Dan kunt u zich inschrijven voor het kick-off-evenement op dinsdag 27 september 2022 in het Provinciehuis te Leuven. Vanaf 19u bent u er welkom voor een gezellige netwerkavond met een hapje en een drankje, aangeboden door de provincie Vlaams-Brabant. Graag meer informatie? Neem dan graag contact op met ons of dhr. Philip Dingemans van Smart-Hub Vlaams-Brabant. Inschrijven kan hier


Nieuwsgierig geworden en wenst u op de hoogte te blijven van onze activiteiten of events? Volg ons gerust op Twitter of LinkedIn!