Inhalt

Overzicht

Standard Content Module
Vanwege hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid zijn Oostenrijkse diensten op vlak van gebouwentechniek en interieurbouw in trek, dit gaande van systeemoplossingen voor energiedistributie tot emissiearme muurverven. Niet alleen in Oostenrijk, het land van doe-het-zelvers, maar net ook internationaal vallen deze in de smaak. Het hart van de Elbphilharmonie, de complete podiumuitrusting van deze concertzaal, komt bijvoorbeeld van een Oostenrijks bedrijf.
listen

Op het gebied van de gebouwtechniek bieden Oostenrijkse bedrijven, naast de traditionele huishoudelijke toepassingen op het gebied van gas en sanitair, verwarming en ventilatie, ook nieuwe ontwikkelingen, zoals zonne-energiesystemen en regelsystemen voor collectieve verwarming en stadsverwarming.

Aan industriële bedrijven worden planning- en productiemonitoring geboden voor op maat gemaakte installatieconcepten. Deze verhogen de technische beschikbaarheid en operationele efficiëntie en verlagen de kosten .

Naast energiezuinige nieuwbouw zullen in de toekomst de renovatie van bouwschillen en gebouwentechniek en de optimalisatie van bestaande gebouwen een belangrijke rol spelen. Technologische innovaties in bouwmaterialen, producten en machines zijn ontworpen om het energieverbruik van gebouwen tot een minimum te beperken.

Tot de Oostenrijkse trends in de interieurbouw behoren parketvloeren en hoogwaardige bouwmaterialen, energiezuinige oplossingen en bouwmaterialen die geen of weinig schadelijke stoffen bevatten.

Ondernemingslandschap

De sector wordt gekenmerkt door een groot aantal kleine en middelgrote ondernemingen, met name in de interieurbouw en droge montagebouw. Oostenrijkse leveranciers staan garant voor kwaliteit, degelijkheid, duurzame oplossingen en punctualiteit. Oostenrijkse klanten vertrouwen op “hun” regionale ambachtslieden.

Naast jarenlange ervaring behoren ook  innovatieve oplossingen tot de sterke punten van Oostenrijkse bedrijven. Die variëren van een nieuwe kijk op parketvloeren tot intelligente gebouwennetwerken en van systeembesturing met een aanraakscherm of smartphone tot een ISO-gecertificeerd milieumanagementsysteem.

Slimme systemen

Energie-efficiëntie kan ook door optimalisering van de gebouwtechniek worden bereikt. Dit is belangrijk met het oog op de stijgende energieprijzen en het bereiken van klimaatdoelstellingen. In de toekomst zullen oplossingen voor slimme huizen hierbij een beslissende rol spelen.

Door de demografische veranderingen neemt ook de behoefte aan oplossingen voor ondersteuning in de woon- en leefomgeving toe. Intelligente technische assistentiesystemen dragen ertoe bij dat mensen tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis kunnen wonen.

In de toekomst zullen de processen in gebouwen dan ook steeds meer gemonitord worden door autonome systemen, draadloze sensornetwerken en slimme oplossingen. Klanten en dienstverleners gebruiken mobiele apparaten om processen te regelen.

Voorbeeld BUS

Een modern bussysteem kan controleprocessen ondersteunen en gebouwtechnische informatie doorgeven. De technologie is geschikt voor eengezinswoningen en voor openbare gebouwen, zoals scholen en kantoren.

Het systeem kan de verlichting aansturen, de ruimtetemperatuur en jaloezieën geprogrammeerd bedienen, de garagedeur bedienen, bewegingsmelders activeren en rookmelders instellen.

Met behulp van een flexibel bussysteem communiceren de verschillende apparaten en systemen met elkaar en wisselen ze informatie uit. Vooral interessant voor ouderen: biosensoren meten de bloeddruk en het bloedsuiker of herinneren aan medicijneninname. In noodgevallen is een directe verbinding met artsen of zorgdiensten mogelijk.