Inhalt

Overzicht

Standard Content Module
Wereldmarktleider op het gebied van kunststofmachines in de verpakkingsbranche? De grootste fabrikant van gecoat gerecycled karton ter wereld? De ontwikkelaar van het eerste klimaatneutrale papier? Buizen met 70% minder materiaal op basis van ruwe olie? Verpakkingen voor eieren van transparant plastic uit gerecycled materiaal? Oostenrijkse leveranciers in de papier- en verpakkingsindustrie zijn innovatief en succesvol.
listen

De Oostenrijkse verpakkingsindustrie is internationaal georiënteerd en haar producten hebben over de hele wereld succes. Ook de Oostenrijkse papierindustrie is wereldwijd aanwezig. Meer dan 85% van de productie wordt geëxporteerd. Ongeveer 5,2 miljoen ton papier en karton en 1,5 miljoen ton pulp wordt op 27 locaties geproduceerd.

Milieu en duurzaamheid

De Oostenrijkse papier- en verpakkingsindustrie loopt wat betreft milieuvriendelijke oplossingen voorop. Oostenrijkse bedrijven in deze branche houden zich aan hoge milieu- en technologienormen. Ze zetten zich in voor de vermindering van water- en luchtverontreiniging, bijvoorbeeld door het gebruik van biogene CO2-neutrale energiebronnen. Een belangrijk thema voor bedrijven in de verpakkingsindustrie is het voorkomen van afval door veilige en functionele verpakkingen te gebruiken, vooral in de voedingsindustrie. Hoogwaardige, milieuvriendelijke oplossingen van Oostenrijkse bedrijven ontvangen keer op keer internationale awards.

Individualisten

Oostenrijkse bedrijven zijn bijzonder sterk in het bieden van individuele oplossingen volgens de wensen van de klant.

De Oostenrijkse machinefabrikanten voor kunststofproducten zijn internationaal bijzonder succesvol. Hetzelfde geldt voor de producenten en verwerkers van golfkarton. Oostenrijkse bedrijven scoren hoog in creativiteit en kwaliteit op het gebied van displays en transport.

Etikettenproducenten uit Oostenrijk zijn ook internationaal succesvol, bijvoorbeeld met individuele beveiligingsoplossingen voor product- en merkbescherming. Etiketten van een Oostenrijkse leverancier zijn bijvoorbeeld ook te vinden op Russische wodka.

Ook is een Oostenrijks bedrijf is wereldleider met de productie van flexibele verpakkingen. Het bedrijf levert aan tal van multinationals en lokale marktleiders in de levensmiddelen- en drankenindustrie, de diervoedingsindustrie en de farmaceutische sector.

De industrie heeft een lange traditie. Eén van de producenten van kartonnen verpakkingen en vouwdozen met internationaal succes kan terugkijken op een bedrijfsgeschiedenis van meer dan 100 jaar.

De wereldmarktleider in sigarettenpapier en filterpapier komt uit Oostenrijk, levert producten in meer dan 100 landen en heeft een eeuwenoude traditie.

Uitdagingen voor de toekomst

Demografische veranderingen zijn van invloed op de industrie. Voor eenpersoonshuishoudens, kinderen en ouderen zijn speciale productoplossingen nodig. Er moet ook rekening worden gehouden met steeds strengere wettelijke eisen, of het nu gaat om etiketteringsvoorschriften of om milieuregels. Uiteindelijk gaat het erom dat de detailhandel kostenbesparende, schapklare verpakkingsoplossingen ontvangt. En ook op dat punt voorzien Oostenrijkse leveranciers hun internationale klanten van producten van de hoogste kwaliteit.

listen