Inhalt

Overzicht

Standard Content Module
Steden hebben de toekomst, zeker Wenen: In 2019 bekroonde het adviesbureau Mercer voor de tiende keer op rij de hoofdstad van Oostenrijk tot de meest leefbare stad van de wereld. Ook expats waarderen Wenen. Deze metropool aan de Donau behaalde de hoogste score op het gebied van waterkwaliteit, gezondheidszorg, afwatering, openbaar vervoer en scholen. Niet verwonderlijk dus dat Oostenrijks en vooral Weens vastgoed gewild is.
listen

Vastgoedbeleggingen zijn momenteel de enige manier om winstgevend en duurzaam kapitaal te investeren. De herstructurering van de wereldeconomie en de verwachte bevolkingsgroei in opkomende landen en ontwikkelingslanden verhogen de vraag naar aantrekkelijk vastgoed. Wereldwijd groeit de behoefte aan individualiteit. De grenzen tussen wonen en werken vervagen, stedelijke gebieden groeien. Vastgoeddienstverleners reageren op deze ontwikkelingen met flexibele aanbiedingen en innovatieve beheerinitiatieven.

Traditionele Oostenrijkse bedrijven kennen de nationale markt, maar Oostenrijkse vastgoedadviseurs en makelaars zijn ook over de grens actief en onderhouden sinds lange tijd goede contacten met de oostelijke buurlanden. De vastgoedafdelingen van de Oostenrijkse banken hebben ook uitgebreide kennis van de Midden- en Oost-Europese markt en hebben daar al sinds lange tijd een goed netwerk.

Oostenrijkse deskundigen op het gebied van vastgoed en vastgoedbeheer verlenen diensten voor alle soorten vastgoed, van projectontwikkeling, onderhoud en renovatie tot klassiek vastgoedbeheer en faciliteitenbeheer, met inbegrip van portefeuillewaardering en advies voor vastgoedbeleggingen.

Vastgoedbeleggingen

De lage rente maakt vastgoed aantrekkelijker als beleggingsvorm. Tussen 2010 en 2015 stegen de huizenprijzen met gemiddeld meer dan 20%. Naast de bondshoofdstad Wenen richten investeerders zich momenteel steeds meer op de hoofdsteden van deelstaten, met name Salzburg, Graz en Linz.

Er is veel vraag naar huurhuizen en koopflats. Die zorgen voor waardestijging en doorlopende huurinkomsten. De vastgoeddeskundigen in Oostenrijk ondersteunen hun klanten bij het nemen van de juiste beslissingen als het gaat om locatie, infrastructuur en woninggrootte.

Allround vastgoeddienstverleners bieden vastgoedwaarderingen, portefeuillewaarderingen en adviezen voor vastgoedbeleggingen, projectontwikkeling, due diligence, portefeuillebeheer en vastgoedfinanciering en -controle.

Duurzaamheid

Het belang van duurzaamheid en ecologie zal verder toenemen in de architectuur, in de vastgoedsector en in de huizen- en stedenbouw. Spaarzaam gebruik van bouwgrond, toepassing van gezonde en natuurlijke materialen en ecologische energieproductie spelen een steeds grotere rol bij de keuze van een woning.

De Oostenrijkse vastgoeddeskundigen kennen de trends en bieden innovatieve oplossingen. Of het nu gaat om energieautonomie of energie-efficiëntie bij de bouw en het gebouwenbeheer, of om bouwen met hout of het verhogen van de efficiëntie door digitalisering in de bouw en het gebouwenbeheer (Building Information Modeling, BIM): de bedrijven in de sector zijn toekomstbestendig.

listen

Meest recente update : 31 mei 2022