Inhalt

Overzicht

Standard Content Module
Oostenrijkse bedrijven op het gebied van Fabrieksinrichting/Smart Factory zijn sterk gespecialiseerd: op de wensen van hun klanten. Onze bedrijven lopen ook voorop bij digitalisering van productie en moderniseren belangrijke industriële sectoren zoals de voedingsmiddelen-, textiel-, auto- en luchtvaartindustrie. Oostenrijkse bedrijven zijn trots op het feit dat zij constructief en langdurig samenwerken met hun klanten over de hele wereld. Bijvoorbeeld bij de levering van bijna 15.000 kabelbaansystemen over de hele wereld of de installatie van de mondiaal snelste productielijn voor asaandrijvingen.
listen

Nabijheid tot klanten in alle delen van de wereld is een groot pluspunt voor Oostenrijkse bedrijven. Door kennisintensieve apparatuur te exporteren kunnen zij sterke en duurzame zakelijke relaties opbouwen. Het succes van de Oostenrijkse fabrieksinrichters heeft nog twee andere geheimen: de uitstekende opleiding van werknemers en de speciale 4.0-knowhow op het gebied van industriële systemen.

Gevarieerd aanbod

Oostenrijkse installatiebouwers bieden hun internationale klanten eersteklas service, van projectplanning, engineering en bouw tot levering van volledige turnkey-installaties.

Machine- en installatiebouw en de hiermee verbonden expertise vormen een drijvende kracht voor onder meer de metaalindustrie, de kunststofindustrie en de mijnbouw. Oostenrijkse fabrikanten van verwarmingsketels, verbrandingsmotoren, gasturbines en verwarmings- en ventilatiesystemen leveren alle nodige componenten voor de installaties. Ook Oostenrijkse advies- en elektronicabedrijven kennen succes bij de automatisering en het ontwikkelen van Industrie 4.0-oplossingen.

Oostenrijkse expertise voor klanten wereldwijd

Oostenrijkse installatiebouwers zijn gepassioneerd door hun producten. Voor hoge kwaliteit zijn de bedrijven zijn bereid in de toekomst te investeren, met name in onderzoek en ontwikkeling en in de komende generatie werknemers. Oostenrijk is niet alleen de thuisbasis van internationale technologieconcerns, die duizenden werknemers in dienst hebben en wereldwijd de grootste leveranciers zijn van installaties, apparatuur en diensten. De industrie beschikt ook over plaatselijke start-ups en tal van “hidden champions” die op hun terrein internationaal meespelen in de topklasse.

Industrie 4.0

Oostenrijkse bedrijven lopen voorop bij de digitalisering van het productieproces. Er is wereldwijd vraag naar Industrie 4.0-oplossingen voor de modernisering van belangrijke industriële sectoren zoals de automobielsector en de chemische en farmaceutische industrie.

Zo levert een Oostenrijks bedrijf glassnij- en isolatieglaslijnen aan de Finse marktleider in isolatieglas. Door deze sterk geautomatiseerde verwerkingstechnologie, inclusief verwerking en logistiek, is het gehele productieproces vernieuwd.

Oostenrijkse bedrijven leveren energie-efficiënte en emissiearme installaties om de productiviteit en productkwaliteit te verbeteren. Er worden daarbij intelligente productieprocessen en innovatieve automatiseringsoplossingen toegepast.

Technici

Internationale klanten van Oostenrijkse bedrijven kunnen rekenen op een goede technische opleiding van de werknemers. Die zijn bijvoorbeeld afgestudeerd aan Oostenrijkse universiteiten als de TU Wenen en de TU Graz, die op vele terreinen met de fabrikanten samenwerken. En bijna de helft van de Oostenrijkse jongeren volgt een beroepsopleiding in het “duale stelsel”. Bovendien vormen de technische scholen (HTL’s) de “technische ruggengraat” van Oostenrijk.

Naast de technische universiteiten, die topprestaties leveren, zijn er meer dan 50 niet-universitaire onderzoeksinstellingen en instituten die als partner met bedrijven samenwerken, bijvoorbeeld: