Inhalt

Publicaties

Standard Content Module

Op zoek naar informatie over de Oostenrijkse markt, zakelijke kansen of exclusieve inzichten in de trends en ontwikkelingen in bepaalde sectoren in Oostenrijk? Houd dan zeker deze pagina in het oog! Er verschijnen regelmatig updates over onze huiseigen publicaties en die van onze partners.

listen

Wenst u meer te weten over de Oostenrijkse economie, markttrends, handelsopportuniteiten en onze activiteiten als handelsafdeling van de Oostenrijkse ambassade in Brussel? Schrijf u dan hier invoor onze nieuwsbrief.

Meer informatie over onze ADVANTAGE AUSTRIA-newsletter vindt u op deze pagina.

Bent u een ondernemer en op zoek naar specifieke informatie of net exclusieve insights over innovaties en trends in bepaalde branchen of sectoren in Oostenrijk? Of op zoek naar nieuwe, betrouwbare zakenpartners?
Neem dan een kijkje in onze FRESH VIEWs.  

De FRESH VIEW-publicaties  nemen telkens één bepaalde sector in Oostenrijk onder de loep. Naast specifieke sectorinformatie geven ze een overzicht van een zorvuldige selectie aan Oostenrijkse exportfirma's, hun producten- en/of dienstenaanbod.

De FRESH VIEWs zijn afkomstig van ons hoofdkantoor in Wenen en doorgaans opgesteld in het Engels en het Duits. U kunt de tijdschriften gratis in pdf-formaat downloaden. Dit jaar werden onder meer al de spoorwegindustrie, de plastiekindustrie, medische dienstverlening en land- en bosbouwsector belicht.

Bent u geïnteresseerd in een of ander product of service van een Oostenrijkse firma? Neem dan best rechtstreeks contact op met de firma in Oostenrijk. Voor vragen of opmerkingen kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. 

Benieuwd naar het allerlaatste nummer van het tijdschrift? 

Hieronder vindt u de laatste FRESH VIEW over de Oostenrijkse landbouw en bosbouwsector:

FRESH VIEW - Agriculture & Forestry (PDF, 7.7MB)

Verkiest u een gedrukte versie? Laat het ons weten en we sturen u, zolang de voorraad strekt, graag een exemplaar!

Benieuwd welke innovatieve producten, systemen of oplossingen Oostenrijkse ondernemingen aandragen in de strijd tegen het coronavirus? Ontdek het in ons magazine: Austrian Covid-19-knowhow  (PDF, 3.2MB)

Het coronavirus is nog alomtegenwoordig en blijft ons dagelijkse leven domineren. Door de onvoorspelbaarheid en razende snelheid waarmee het virus zich uitbreidt, zijn innovatieve ideeën en aangepaste technologieën of oplossingen meer dan ooit aan de orde.

Net als andere landen heeft Oostenrijk onder de COVID-19-crisis te lijden. Toch staat het land er nog vrij goed voor. Dit is onder meer te danken aan de inzet van talrijke ondernemingen die er een indrukwekkend track record op na houden en hun creativiteit en vakkennis aan het werk hebben gezet om nieuwe oplossingen te bedenken in een race tegen de klok. De innovaties variëren van medisch-technisch vlak, over medicamenteuze behandelingen en proeven tot informatietechnologische systemen voor geneeskundige en productietechnische doeleinden. Ontdek ze in het tijdschrift: 'Austrian Covid-19-knowhow'.

Op zoek naar informatie over kunststoftechnologie, machinegereedschappen, houtbewerkingsmachines of hernieuwbare energieën in Oostenrijk? Het tijdschrift Metaltechnology Austria biedt een antwoord op uw vragen!

© Metaltechnology Austria
© Metaltechnology Austria

De Oostenrijkse federatie van de metaaltechnische industrie publiceert vierjaarlijks een tijdschrift in het Engels en het Duits genaamd "METALTECHNOLOGY AUSTRIA". Elk nummer  is gewijd aan een bepaalde sector en biedt de lezer een interessant overzicht van de ondernemingen en producten binnen die branche.

Het exportsucces van de Oostenrijkse bedrijven is te danken aan hun specialisatie in modularisering, standaardisering en het gebruik van innovatieve technologieën. Ze bieden op maat gemaakte producten en complete oplossingen.

Het label "Made in Austria" geniet een uitstekende reputatie op het vlak van flexibiliteit, professionaliteit, naleving van deadlines, kwaliteit en betrouwbaarheid. Vele bedrijven zijn bovendien familiebedrijven. Ook het uitstekende duale onderwijssysteem in Oostenrijk speelt een grote rol.

De volgende sectoren komen aan bod:
- Kunststoftechnologie
- Machinegereedschappen en gereedschappen
- Houtbewerkingsmachines
- Hernieuwbare energieën 

Geïnteresseerd? Download de vier laatste exemplaren hieronder:

Liever een gedrukt exemplaar? Stuur ons een mailtje en we sturen u een exemplaar op, tot zolang de voorraad strekt.

listen
listen