Inhalt

Nieuws

our news

De MIVB verwelkomt binnenkort een nieuwe generatie trams met Weens design 

De producent van railvoertuigen Bombardier zal in totaal 90 trams van het model FLEXITY leveren aan de openbare vervoersmaatschappij van Brussel. De tram zullen eerst getest worden op het netwerk in Wenen.

MIT EUROPE CONFERENCE 2021 OP 24.03.2021 van 17:00 t/m 20:00 (CET, online)

Dit jaar kijken de Oostenrijkse Federale Economische Kamer en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) samen naar de toekomst tijdens een online conferentie met als thema: "From Exceptions to Routines - New Realities of How We Work & Live".

 Leo Shuttle vormt nieuwe verbinding tussen Wenen en Antwerpen

De haven van Antwerpen wist het crisisjaar van 2020 goed te trotseren en versterkt opnieuw zijn marktpositie met een fusie en een nieuwe directe verbinding tussen Wenen en Antwerpen vanaf april 2021. 

Samenwerking tussen Oostenrijkse techstart-up Sarcura en Leuvense imec

De Oostenrijkse techstart-up Sarcura GmbH heeft onlangs aangekondigd dat het gaat samenwerken met het wereldbefaamde onderzoekscentrum imec uit Leuven aan de ontwikkeling van een prototype van een cytometer op basis van een siliciumchip. Dat prototype zou automatische celscheiding mogelijk moeten maken en de gen- en celtherapie naar een hoger niveau tillen. 

Speciale editie van de World Sustainable Energy Days van 21 tot 25 juni 2021 in Wels (Oostenrijk)

De World Sustainable Energy Days is een van de voornaamste internationale conferenties omtrent klimaatneutraliteit. In 2021 is de conferentie voor het eerst als hybride evenement gepland: online én ter plaatse. 

Vienna Up'21: Inspirerend online festival voor startups en KMO's

Van 27 april tot en met 12 mei 2021 vindt de eerste digitale editie plaats van Vienna Up. Het startup-festival is toegankelijk voor een internationaal publiek en biedt een gevarieerd programma met een brede waaier aan B2B-events.

ABA Open Day 2021: Oostenrijk – Hub voor ict en innovatie in het hart van europa, 11 maart, 9:00–17:00, Online conferentie

De ABA-conferentie concertreert zich dit jaar op het bloeiende marktlandschap voor ICT en innovatie in Oostenrijk. Hier kunnen experts, oprichters en toekomstige investeerders elkaar vinden.

Future of Building: internationale conferentie op 23 maart 2021

Sluit je aan bij deelnemers uit meer dan 50 landen die de toekomst van de bouw willen verkennen op "Future of Building 2021" eind maart: een exclusief congres met de mogelijkheid tot B2B-matchmaking.

Pilootproject in Wenen gestart met gorgeltesten voor iedereen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen breidt haar testaanbod voor COVID-19 uit met de PCR-gorgeltest van LEAD Horizon

Exportprijs 2020 huldigt beste exporteurs van Oostenrijk

ADVANTAGE AUSTRIA heeft naar jaarlijkse gewoonte onlangs de Oostenrijkse ondernemingen gehuldigd die door hun internationaal engagement voor herstel, economische welvaart en tewerkstelling hebben gezorgd.