Inhalt

Nieuws

our news

Greentech uit Oostenrijk zorgt voor wereldwijde klimaatbescherming

Oostenrijkse ondernemingen behoren met hun klimaat- en milieuvriendelijke oplossingen tot de besten. Ze maken hierdoor een duurzame omgang met natuurlijke hulpbronnen mogelijk.

Austrian Business Circle in Brussel in het licht van het Europese herstelplan

Eind september organiseerde het team van ADVANTAGE AUSTRIA in Brussel voor het eerst opnieuw een 'normale' Austrian Business Circle met de lokale Belgische community. Het evenement ging door in de Residentie van de Oostenrijkse ambassadeur en in het bijzijn van onder meer Mariana Kühnel, de Deputy Secretary General van de Oostenrijkse Federale Economische Kamer.

OOSTENRIJK BEHAALT EERSTE PLAATS IN DE EUROPESE UNIE VOOR HERNIEUWBARE ENERGIE

79% van de elektriciteit geproduceerd in Oostenrijk is afkomstig van hernieuwbare energieën. Dat tonen cijfers van het jaar 2020 aan. Oostenrijk staat daarmee aan de leiding binnen de Europese Unie.

12 innovatieve Oostenrijkse ondernemingen binnen de medische sector

Het online magazine startupill.com nam eerder dit jaar 12 veelbelovende Weense start-ups onder de loep die medische hulpmiddelen aanbieden. Hieronder vindt u een overzicht.

Medische technologie uit Oostenrijk scoort over de hele wereld hoog

Van diagnostische apparatuur en tandheelkundige instrumenten tot de bouw en het beheer van grote ziekenhuizen: een blik op de medische technologie in Oostenrijk

Salzburg Europe Summit 2021: Europa en vrede - de Comeback van Europa, 26 t/m 28 September 2021 in Salzburg, oostenrijk

Na anderhalf jaar pandemie en de ernstige gevolgen daarvan voor de landen van Europa is het dringend noodzakelijk de juiste stappen te zetten voor een comeback, een wederopbouw en deels ook een nieuwe start van Europa. Dit is waar de conferentie dit jaar over gaat.

LIVING STANDARDS AWARD 2022: INNOVATIEVE BEDRIJVEN GEZOCHT! AANMELDING T/M 30.09.2021

Succes door de standaard: exportproducten, oplossingen en diensten worden bekroond met de belangrijkste Oostenrijkse prijs voor standaardisering en innovatie.

Op ontdekkingsreis doorheen tijdloze modeaccessoires

Van Gogh aan uw arm? Hundertwasser aan uw oor? Of liever een halve maan aan de hals als knipoog naar de farao Toetanchamon? Het is eens iets anders! Handelsraad Michael Spalek bracht een bezoekje aan de winkel van FREYWILLE in Brussel en snuisterde er doorheen unieke, ambachtelijke sieraden en tijdloze modeaccessoires met een vleugje kunst.

Exportprijs 2021 zet beste exporteurs van Oostenrijk in de schijnwerpers

Zoals ieder jaar eert ADVANTAGE AUSTRIA ook in 2021 de Oostenrijkse ondernemingen die door hun internationaal engagement voor herstel, welvaart en werkgelegenheid hebben gezorgd. 

De Oostenrijkse economie mag zich 'olympisch' noemen

Wist u dat meer dan 1400 Oostenrijkse ondernemingen per jaar goederen, diensten en technologieën naar Japan exporteren? Daarmee vormen ze een belangrijke partner van de Olympische Zomerspelen van Tokio 2020.