Inhalt

Overzicht

Standard Content Module
Om in een tijd van mondiale ontwikkelingen en snelle technologische veranderingen de juiste beslissingen te nemen, is het vaak noodzakelijk om enige afstand te nemen. Met het juiste gevoel voor relevante onderwerpen van de toekomst en gedegen specialistische kennis ondersteunen Oostenrijkse IT-serviceproviders, managementadviseurs en accountants hun klanten. De succescijfers van de sector tonen aan dat de klanten tevreden zijn met de prestaties van de Oostenrijkse adviesbureaus: De dienstverleners met kennis realiseren in Oostenrijk met meer dan 80.000 werknemers een jaarlijkse omzetgroei van 8 procent.
listen

Succesvol advies zorgt voor succesvolle klanten

Consultants hebben niet langer een slecht imago. De kwaliteitseisen en opleidingsnormen in de sector zijn hoog en de deskundigen genieten het vertrouwen van hun klanten. De groeiende werkgelegenheid en exportopbrengsten tonen het aan: kennisgebaseerde dienstverlening is een groeisector in het digitale tijdperk.

Oostenrijkse adviesbureaus bestrijken het gehele spectrum van adviesverlening, van managementadvies voor strategieontwikkeling tot bedrijfsanalyse en van consultancy op het gebied van fusies en overnames tot innovatieadvies. Het spreekt voor zich dat Oostenrijkse consultants ook werkzaam zijn op het gebied van personeelsbeleid en ‑strategie, personeelsmarketing en outplacement.

In Oostenrijk zijn grote adviesbureaus actief, die op één plaats verschillende adviesdiensten aanbieden. Daarnaast bestaan er ook veel kleine en middelgrote adviesbureaus, die zich uiterst succesvol op bepaalde terreinen hebben gespecialiseerd.

Toekomstgerichte bedrijven kunnen bijvoorbeeld een Oostenrijkse specialist vinden die hen kan helpen om duurzaamheid in al haar facetten op een economisch zinvolle manier in hun bedrijfspraktijk te integreren. Daarbij valt te denken aan duurzame ontwikkeling en klimaatverandering, grondstoffenbeheer, ethiek, waardeschepping en energie.

Oostenrijkse consultants maken ook unieke dingen mogelijk, zoals de eerste fotovoltaïsche installatie die direct op het stopcontact kan worden aangesloten. Dit door en door Oostenrijkse product dankt zijn ontwikkeling aan voorafgaande crowdfunding, dat nieuwe normen stelt voor innovatiemanagement binnen kmo’s/mkb-bedrijven: “100% innovatie met 10% risico.”

Blik op de toekomst – en internationaal perspectief

De consultants uit Oostenrijk zijn partners voor bedrijven over de hele wereld. Oostenrijkse adviesbureaus behalen ongeveer 20% van hun omzet buiten Oostenrijk.

De consultancysector in Oostenrijk is een motor voor de “i-volutie”: internetontwikkelingen, innovatie en toekomstgerichtheid. Een uniek, in Oostenrijk ontwikkeld systeem maakt het bijvoorbeeld mogelijk om waterkrachtcentrales met een smartphone, tablet of pc te bedienen en te bekijken. Deze weboplossing zet nieuwe standaarden op het gebied van automatiseringstechnologie en verbindt de klassieke PLC-besturing met de wereld van de cloud, smartphones en big data.

Beveiliging

Digitalisering zorgt niet alleen voor nieuwe zakelijke kansen en mogelijkheden maar brengt ook gevaren met zich mee. Gekwalificeerd advies op het gebied van informatie- en gegevensbeveiliging vermindert het risico. Het voorkomt aanvallen op digitale IT-infrastructuren en helpt bedrijven bij het beschermen van hun intellectuele eigendom, gegevens en bedrijfsgeheimen. Oostenrijkse consultants beschikken over de vakkennis om leveranciersonafhankelijke, toekomstbestendige oplossingen te vinden voor bedrijven over de hele wereld.

Hoge standaarden

De kwaliteit van de door Oostenrijkse adviesbureaus verleende diensten wordt gegarandeerd door strenge richtlijnen en opleidingseisen. Het kwaliteitsinstituut incite speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de naleving van de strenge normen en biedt verschillende internationaal erkende certificeringen waarmee Oostenrijkse consultants zich kunnen kwalificeren.