Inhalt

Klimt meets van gogh

Het Oostenrijks Bureau voor Toerisme in Amsterdam had de eer een exclusief evenement te organiseren voor het Belvedère in het Van Gogh Museum Amsterdam op de openingsdag van de tentoonstelling "Golden Boy Gustav Klimt".
© ÖW
v.l.n.r.: Angelika Czerny, Wolfgang Bergmann, Astrid Harz, Patrick Alders, Gundi Ducomble, Michael Strasser
© ÖW
listen

De prachtige tentoonstelling "Golden Boy Gustav Klimt. Geïnspireerd door Van Gogh, Rodin, Matisse..." is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen het Belvedere en het Van Gogh Museum, waar de tentoonstelling in 2022 (7 oktober 2002 - 8 januari 2023) te zien zal zijn. In 2023 (3 februari - 29 mei) opent het Lagere Belvedere een uitgebreide presentatie gewijd aan vooraanstaande internationale kunstenaars die het werk van Gustav Klimt hebben beïnvloed.

De Belvedere presenteerde zich in het Van Gogh Museum Amsterdam op de openingsdag van de tentoonstelling "Golden Boy Gustav Klimt" aan vertegenwoordigers van de topmedia en de reisindustrie. 

Het evenement werd geopend door de Oostenrijkse ambassadeur Astrid Harz, die het Belvedere, vertegenwoordigd door CFO Wolfgang Bergmann en Angelika Czerny, en Edwin Becker, conservator van het Van Gogh Museum, bedankte voor deze unieke tentoonstelling. Het evenement werd mede gesponsord door ADVANTAGE AUSTRIA en Fabrique des Lumieres en georganiseerd door het team van  Nationaal Oostenrijks Toeristenbureau Amsterdam samen met de Belvedere.

Als sponsor was het voor ADVANTAGE AUSTRIA Den Haag ook een goede gelegenheid om directeuren van Oostenrijkse dochterondernemingen zoals TGW of Rail & Sea te ontmoeten, evenals beslissers uit het bedrijfsleven die door ons waren uitgenodigd om in een wat andere setting dan gebruikelijk van gedachten te wisselen.

In de aanloop naar de opening van de tentoonstelling en het evenement was er uitgebreide tv-aanwezigheid op RTL4 en Nieuwsuur en YouTube. Het Van Gogh Museum heeft meer dan twee miljoen bezoekers per jaar. 

listen

 

Impressies van het evenement: Klimt Meets Van Gogh