Inhalt

Exportprijs 2022 zet Oostenrijkse topexporteurs in de spotlights

Naar jaarlijkse gewoonte heeft ADVANTAGE AUSTRIA in 2022 opnieuw de exportprijs uitgereikt en de Oostenrijkse ondernemingen gehuldigd die door hun internationaal engagement voor herstel, welvaart en werkgelegenheid hebben gezorgd.

© Frank Helmrich Photographie
© Frank Helmrich Photographie
listen

Tijdens de Exporters’ Nite op 27 juni werden de Oostenrijkse exportprijzen voor 2022 uitgereikt. Het glamoureuze avondevenement zet zoals ieder jaar de beste Oostenrijkse exporteurs in de schijnwerpers. De exportprijs beloont buitengewoon engagement en succes van Oostenrijkse ondernemingen in internationale markten.  

Voor de prijzen werd gekeken naar de exportverdiensten van de voorbije jaren in vijf verschillende categorieën

Wie een sterke positie heeft veroverd op de wereldmarkt, over een efficiënt buitenlands netwerk beschikt of een pionier in de export is, maakt kans op de "Global Player Award". Daarnaast is er de „Expat Award“. Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon die bijzondere diensten heeft geleverd voor de Oostenrijkse buitenlandse handel.

Tot slot is er de „Global EcoVision Award“. Deze prijs gaat naar Oostenrijkse ondernemingen die bijdragen aan duurzame ontlasting van het milieu en bescherming van het klimaat dankzij hun innovatieve technologieën, producten en diensten.

Der laureaten van de Oostenrijkse Exportprijs 2022:

Ambacht
Goud: IONICON Analytik Gesellschaft m.b.H.
Zilver:  RINGANA GmbH
Brons: CREE GmbH 

 

Handel
Goud:  APV-Technische Produkte GmbH
Zilver: BRICKCOMPLETE GmbH
Brons:  BR Commerce GmbH

 

Industrie  
Goud:  Mondi Frantschach GmbH
Zilver:  Salvagnini Maschinenbau GmbH
Brons:  Sprecher Automation GmbH

 

Informatie & consulting
Goud: PJ Monitoring GmbH
Zilver:  IR-WORLD.com Finanzkommunikation GmbH
Brons:  Ocean Maps GmbH

 

Transport & verkeer
Goud:  ACS Logistics GmbH & Co KG
Zilver:  Trawöger Transport GmbH
Brons:  GlobeAir AG

 

De Global Player Award gaat in 2022 naar de leidende Oostenrijkse zorgaanbieder VAMED. VAMED heeft wereldwijd meer dan 24.000 medewerkers en haalde onlangs een jaaromzet van 2,3 miljard euro, waarvan twee derde uit export. Meer dan 1.000 voltooide projecten in 98 landen en dienstverlening voor meer dan 800 zorginstellingen –in totaal goed voor meer dan 227.000 bedden – maken van VAMED een wereldleider op het gebied van gezondheidsdiensten.

De Expat Award wordt dit jaar uitgereikt aan Susanne Zhang-Pongratz, CEO van Getzner Materials Co.Ltd. Sinds 2017 is ze verantwoordelijk voor de operationale activiteiten en de beleidsstrategie van Getzner Werkstoffe in China en Hongkong. Getzner ist de leidende specialist in trillingsisolatie und trillingsbescherming, onder meer voor spoorwegen, de bouwsector en de industrie. Met haar enorme steden en het dichte netwerk aan hogesnelheidslijnen is China een bijzonder interessante markt voor het vlaggenschipbedrijf uit Oostenrijk.

Global Hydro Energy mocht de Global EcoVision Award voor 2022 in ontvangst nemen. Met een exportaandeel van meer dan 90% is het bedrijf de eerste keuze wat betreft technologieën voor kleine waterkrachtcentrales. De Oostenrijkers zijn gespecialiseerd in Kaplan-, Pelton- en Francisturbines met een vermogen van 100kW tot 30mW en bieden kant-en-klare oplossingen. Oplossingen zoals HEROS, een volledig geautomatiseerd besturingssysteem voor turbines en krachtcentrales, of smarT, een plug-in-centrale, maken van Global Hydro Energy international een ware topspeler.