Inhalt

Motor Be2Hydro bekroond met World en National Energy Globe Award voor België 

De Belgische joint venture BeHydro werd onlangs verkozen tot winnaar van de National Energy Globe Award én de Energy Globe World Award 2021 voor België binnen de categorie 'lucht' met een innovatieve 'dual-fuel' motor op waterstof. De officiële overhandiging van de prijzen door het lokale team van ADVANTAGE AUSTRIA vond plaats in de residentie van de Oostenrijkse ambassadeur te Brussel.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Op 26 januari 2022 overhandigde de Handelsraad Michael Spalek van ADVANTAGE AUSTRIA Benelux in het bijzijn van de Oostenrijkse ambassadeur Elisabeth Kornfeind de oorkonde en wereldbeker van de National Energy Globe Award en de Energy Globe World Award voor 2021 aan BeH2ydro: een unieke Belgische joint venture tussen de Antwerpse rederijgroep Companie Maritime Belge (CMB) en de Gentse motorbouwer Anglo-Belgian Corporation (ABC).

BeHydro heeft een milieuvriendelijke waterstofverbrandingsmotor ontwikkeld die voor 85% op waterstof werkt en 15% op diesel, ook een 'dual-fuel motor' genaamd. Daarmee wordt tot 85% aan CO2-uitstoot bespaard ten opzichte van traditionele brandstofmotoren. Het is met deze oplossing dat BeHydro de internationale jury van de Energy Globe Award wist te overtuigen en de wereldbeker binnen de categorie 'lucht' in de wacht kon slepen. Intussen is BeHydro reeds een stap verder gegaan en heeft een motor ontwikkeld die volledig wordt aangedreven door waterstof. Het uitzonderlijke engagement van BeHydro om op zoek te gaan naar en te blijven investeren in duurzame motoren op waterstof levert een belangrijke bijdrage voor de mobiliteit van de toekomst en de energietransitie.

Om dergelijke innovatieve energie- of milieuoplossingen te stimuleren, werd meer dan 20 jaar geleden ook de Energy Globe Award in het leven geroepen. De Energy Globe Award is een initiatief van de Oostenrijkse energiepionier Wolfgang Neumann en geldt tot op heden als een van de meest prestigieuze prijzen voor milieubewuste projecten ter wereld. Samen met haar partner UNIDO selecteert de Energy Globe Foundation jaarlijks uit talrijke projecten van meer dan 180 landen de nationale winnaars binnen vijf categorieën: aarde, vuur, water, lucht en jeugd. Uit die selectie wordt later per categorie één globale winnaar gekozen.  

Wenst u meer te weten over de Energy Globe Award of zelf een project in te dienen? Neem dan een kijkje op de website van de organisatie.