Inhalt

Oostenrijkse unicorn GoStudent scheert hoge toppen

Het Oostenrijkse online bijlesplatform 'GoStudent' haalt een nieuw record. Na een investering van 300 miljoen euro is de start-up momenteel 3 miljard Amerikaanse dollars waard.

© GoStudent
© GoStudent
listen

In juni 2021 slaagde GoStudent er reeds in om de krantenkoppen te halen; na een investeringsronde van meer dan 200 miljoen euro behaalde de start-up uit Oostenrijk de status 'unicorn'.  

Ook dit jaar zet de start-up de succesvolle koers verder. Zo kon het digitale bijlesplatform uit Oostenrijk aan het begin van het nieuwe jaar een investering van maar liefst 300 miljoen euro binnenhalen - een tot nog toe ongeziene som voor een Oostenrijkse start-up. Met de investering verdubbelde de waarde van GoStudent naar 3 miljard Amerikaanse dollar.   

Alles begon in 2015 met een bijlesdienst via Messenger die later werd uitgebouwd tot een digitaal leerplatform. GoStudent biedt individuele lessen tegen betaling in een virtuele klasruimte voor alle vakken, schooljaren en schooltypes. Sinds de oprichting is de missie om kinderen te helpen ontplooien, ze op hun opleidingsweg te begeleiden en daarvoor de juiste docent te vinden. Om die reden zijn er meer dan 1300 medewerkers en 15.000 docenten actief op meer dan 20 locaties. In 2021 werden maandelijks ongeveer 1,5 miljoen uren bijles gereserveerd.   

De belangrijkste markten voor GoStudent zijn Duitsland, Oostenrijk en Zwitersland. Ook overzees is de start-up reeds actief (Canada, Mexiko, Chili, Columbia). Voor dit jaar zijn er verdere uitbreidingsplannen, want de koers is duidelijk: GoStudent wil met zijn bijlesdienst tot de wereldtop behoren.