Nederlands
Inhalt

Laat uw zinnen vervoeren door het kookboek "Natuurlijk Oostenrijk. Wat een culinaire ontdekking!" 

Op 17 mei verschijnt het kookboek “Natuurlijk Oostenrijk”, geschreven door Laura de Grave. De Nederlandse schrijfster gaat erin op zoek naar culinaire hoogstandjes uit Oostenrijk, gaat op bezoek bij chef-koks en schotelt hun lokale producten en gerechten voor. Daarnaast laat ze haar lezers kennismaken met enkele Oostenrijkse regio’s die bekendstaan om hun culinaire specialiteiten.

© Österreich Werbung - Hans de Kort
© Österreich Werbung - Hans de Kort
listen

De bekende Nederlandse, culinair journaliste en tv-presentatrice Laura De Grave gaat in haar nieuwste kookboek op ontdekkingsreis doorheen de negen Oostenrijkse bondslanden om er van de culinaire verscheidenheid te proeven. Naast de klassiekers van de Oostenrijkse keuken ontdekt ze de verrassende culinaire rijkdom en natuurlijke keuken van het land alsook de nadruk op lokale producten: van boer tot bord. Generatielang verwerken boeren, producenten en chef-koks de producten tot bijzondere regionale specialiteiten en gerechten, zowel traditionele als moderne. Om het met de enthousiaste woorden van Laura te zeggen: "Reizen door dit land voelde aan als het openen van een schatkist. Elke regio had een eigen culinaire identiteit, speciale regionale producten en eigen lokale gerechten. Met dit boek nodig ik eenieder uit om de Oostenrijkse keuken te leren kennen". 

Ontdek het kookboek "Natuurlijk Oostenrijk" - Wat een culinaire ontdekking!
© Österreich Werbung - Hans de Kort

Het boek is een initiatief van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme en vanaf 17 mei 2022 verkrijgbaar bij uitgeverij Brandt: een nieuwe, bewust kleine, onafhankelijke uitgeverij van literaire fictie en non-fictie. 

Nederlandstalig kookboek I Geschreven en samengesteld door Laura de Grave, met illustraties van Hans de Kort I ISBN  9789493095793 | Gebonden met linnen band, 224 pagina's I verkoopprijs € 30,00 I Verkrijgbaar in de lokale boekhandel of online.