Inhalt

TGW bouwt distributiecentrum op maat in Oostende

Belgische groothandelaar in levensmiddelen vertrouwt op efficiënte intralogistiek uit Opper-Oostenrijk.

© TGW Logistics Group
© TGW Logistics Group
listen

De Oostenrijkse intralogistiekspecialist TGW bouwt voor de Belgische groothandelaar in levensmiddelen UpFresh een performant distributiecentrum in de kuststad Oostende. Het nieuwe distributiecentrum vormt de basis voor een snelle en betrouwbare dienstverlening en zal bovendien een maximale flexibiliteit bieden. 

De kern zal bestaan uit een pendelmagazijn met drie gangen die een temperatuur van twee tot vier graden Celsius zullen aanhouden. Het magazijn zal niet alleen dienen voor de opslag van goederen, maar ook voor lege bakken en orderbakken. De bestellingen worden voorbereid op drie krachtige PickCenter One-werkstations.

De TGW Warehouse-software plant, volgt en bewaakt alle processen. Robots staan in voor de volautomatische samenstelling van de pallets en het depalletiseren van de lege containers. De voltooiing is gepland voor november 2023. 

De TGW Logistics Group is een van de belangrijkste internationale leveranciers van oplossingen voor goederenbehandeling. Al meer dan 50 jaar werkt de Oostenrijkse specialist met sterk geautomatiseerde systemen voor zijn klanten. Daartoe behoren merken van A tot Z, zoals Adidas en Zalando. Als systeemintegrator plant, produceert, implementeert en onderhoudt TGW complexe logistieke centra - van mechatronische producten en robots tot besturingssystemen en software.  

De TGW Logistics Group heeft dochterondernemingen in Europa, China en de VS en stelt wereldwijd meer dan 4.000 mensen tewerk. In het boekjaar 2020-2021 heeft het bedrijf een totale omzet van 813 miljoen euro behaald.