Inhalt

VTU Engineering opent vestiging in Mechelen

Op 15 februari vond de inwijding van het nieuwe filiaal van de Oostenrijkse firma VTU Engineering plaats in het Vlaamse Mechelen. 
© VTU Belgium
© VTU Belgium
listen

VTU Engineering ontwerpt en levert installaties voor de volgende industriesectoren: biowetenschappen, farmaceutica, biotechnologie, chemie, metallurgie, olie en gas. Het dienstenportfolio van de groep strekt zich uit van de optimalisering van installaties tot de algemene planning van grote projecten.

VTU Engineering begon in 1990 met één enkel ingenieursbureau in Graz. Intussen is het eenmanskantoor uitgegroeid tot een internationale techologiegroep. Vandaag de dag telt de groep meer dan 1200 werknemers over de hele wereld. Tot het clientèle behoren grote internationale namen zoals Novartis, Evonik en Boehringer Ingelheim. De 33 filialen van de groep zijn verspreid over Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Polen, Roemenië en België. De hoofdzetel blijft gevestigd in Grambach bij Graz in de deelstaat Stiermarken.

VTU ontwikkelt geautomatiseerde en geavanceerde technologische oplossingen voor zijn klanten, ontwerpt en beheert communicatie-infrastructuren en -instrumenten alsook voor alle niveaus van productiecontrole (MES, SCADA, HMI, PLC...).

De feestelijke opening van het nieuwe Oostenrijkse filiaal in België vond plaats op 15 februari te Mechelen en werd begeleid van een boeiend programma rondom het thema "AI and digital tools in life sciences" (AI en digitale hulpmiddelen binnen biotechnologie).

De algemene directeur van VTU Engineering Belgium, Joris Buffels, verwelkomde de talrijke aanwezigen tijdens de inhuldigingsceremonie, waaronder de Raad van Bestuur uit het hoofdkantoor en de burgemeester van Mechelen. Ook Andreas Sumper, afgevaardigde van de Oostenrijkse ambassade in Brussel was aanwezig en haalde in zijn toespraak onder meer de goede relaties tussen België en Oostenrijk aan, maar ook de historische banden met de stad, waar onder meer ook Margaretha van Oostenrijk verbleef, aartshertogin van Oostenrijk uit het huis Habsburg. Onze projectmanager Michael Schadenhofer was eveneens van de partij en mocht eigenhandig ondervinden hoeveel kracht nodig is om het lintje voor zo'n opening door te knippen.

listen

© VTU Belgium
listen

VTU Engineering Belgium BV -
Branch Office Mechelen


Joris Buffels - Managing Director VTU Engineering Belgium

Blarenberglaan 4
2800 Mechelen
België

+32 3 361 87 90
joris.buffels@vtu.com
https://www.vtu.com/standorte