Inhalt

Volg een zomercursus voor Duits aan de Diplomatische Academie in Wenen

Wil je de taal van Mozart écht machtig worden of meer over Oostenrijk als land leren? Schrijf je dan nu in voor de zomercursus van de Diplomatische Academie in Wenen van 7 tot 25 augustus.
© Pexels: Andrea Piacquadio
© Pexels: Andrea Piacquadio
listen

Van 7 tot en met 25 augustus 2023 kan je aan de Diplomatische Academie in Wenen een zomercursus volgen in het Duits over de Oostenrijkse samenleving en cultuur. 

Word gedurende drie weken ondergedompeld in een inhoudelijk boeiend en afwisselend programma. De cursus staat open voor iedereen en deelnemen kan vanaf 18 jaar.

Het programma omvat onder meer:

  • een intensieve taaltraining voor verschillende niveaus (overeenkomstig aan het Europese referentiekader voor talen van de Raad van Europa)
  • presentaties over de Oostenrijkse politiek, geschiedenis en cultuur 
  • excursies naar internationale organisaties, Oostenrijkse instituties en culturele instellingen, waaronder het Bureau van de Verenigde Naties, het Kunsthistorisches Museum, een begeleide stadstour en Schönbrunn 
  • stadszoektochten waarbij de begane paden in Wenen worden verlaten en de cursusdeelnemers hun geleerde vaardigheden in de praktijk kunnen brengen 
  • vrijetijdsactiviteiten, zoals een wandeling doorheen de wijngaarden rondom Wenen, een bezoek aan een wijnlokaal (met proeverij) en een walsles 
  • een daguitstap naar een van de Oostenrijkse deelstaten

Er kan gekozen worden tussen vier formules voor de cursus, waaronder de mogelijkheid om overnachting (met ontbijt) mee te reserveren alsook middageten.

Interesse? Klik hier voor meer informatie over de zomercursus.

listen
Duitse zomercursus aan de Diplomatische Akademie Wien
© DA/Pilo Pichler