Inhalt

USEPAT spoort via ULTRAGELUID MICROPLASTICS IN VLOEISTOFFEN OP

De technologie van de Oostenrijkse onderneming usePAT maakt gebruik van ultrasone velden om deeltjes in vloeistoffen te meten en te controleren.
© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

In veel industriële sectoren wordt met vloeistoffen gewerkt, niet alleen om ze te maken, maar ook omdat ze nodig zijn voor productieprocessen, het reinigen van apparatuur, enz. Het onderzoeken en meten van vloeistoffen speelt dan ook een belangrijke rol in de industrie.

usePAT gebruikt ultrageluid om deeltjes in vloeistoffen te meten en te analyseren. Daarvoor zijn geen monsterafnames nodig. De meting kan tijdens de normale werking van het bedrijf plaatsvinden en de gegevens verschijnen in realtime. Het gebruik van deze technologie verlaagt zo de kosten en verbetert industriële processen. De technologie kan op veel manieren worden ingezet, vooral als het gaat om industrie 4.0.

De apparaten van usePAT helpen niet alleen om industriële installaties te beschermen, maar het gebruik ervan kan ook de kwaliteit van afval- en proceswater verbeteren: Microplastics hebben een sterke invloed op de waterkwaliteit en zijn schadelijk voor de gezondheid van planten, dieren en mensen. Met behulp van de technologie van usePAT kunnen microplastics gemakkelijk en snel in afvalwater worden gedetecteerd, opgevangen en geanalyseerd. Zo levert het ook een "groene" bijdrage.

Greentech Austria: usePAT
video abspielen