Inhalt

AUSTRIA CONNECT BENELUX 2022

De eerste editie van AUSTRIA CONNECT Benelux in Brussel zit erop! De exclusieve  networkingconferentie voor leidinggevenden van Oostenrijkse filialen, investeerders en partners uit de Benelux-regio met meer dan 70 deelnemers en topsprekers was een succes.
© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Op donderdag 9 juni 2022 vond voor de allereerste keer een AUSTRIA CONNECT Benelux plaats in Brussel (België). De conferentie werd georganiseerd door ons lokale team van ADVANTAGE AUSTRIA Benelux, in samenwerking met de Oostenrijkse ambassade in Brussel. Onder de deelnemers bevonden zich zowel vertegenwoordigers van Oostenrijkse filialen in België, Luxemburg en Nederland alsook Oostenrijkse investeerders, partners en Oostenrijkse bedrijven met een interesse in de Benelux-markt.

Op de vooravond van het evenement konden de deelnemers alvast met elkaar kennismaken tijdens een gemoedelijke receptie in de Residentie van de Oostenrijkse ambassade te Brussel. 

Speciaal voor de eerste editie van AUSTRIA CONNECT Benelux kwam ook bezoek overgevlogen uit het hoofdkantoor te Wenen (Oostenrijk). Het was een bijzondere eer om Michael Otter, algemeen directeur van ADVANTAGE AUSTRIA, te mogen verwelkomen voor onze conferentie, samen met Philipp Gady, vicepresident van de Oostenrijkse Federale Economische Kamer (WKÖ - Wirtschaftskammer Österreich) alsook de Oostenrijkse ambassadeurs voor België en Luxemburg: H.E. Elisabeth Kornfeind en H.E. Melitta Schubert.  

Topsprekers zoals Hubert Cottogni van het Europees Investeringsfonds (EIF), Carlo Thelen van de Luxemburgse Kamer van Koophandel, Nancy Mahieu van de Belgische Federale Overheidsdienst Economie en Veronika Möller van de EU Representation Austrian Federal Economic Chamber deelden hun kennis met het publiek omtrent de volgende thema's:

  • digitalisering en innovatie
  • de energiecrisis als een van de actuele uitdagingen in de 21e eeuw
  • het Europese herstelplan en herstelvermogen


Verder traden Michael Otter en Gernot Schwendtner, CEO van weGrow, op als moderators van spannende round-tablegesprekken met CEO's van Oostenrijkse filialen in de Benelux-regio, waaronder Wienerberger Belgium, Kronospan SA, Hödelmayr Logistics Belgium NV en CERATIZIT SA.

Naast de keynotes en round tables boden verscheidene koffiepauzes en een networkinglunch achteraf in de prachtige salons van Château Sainte-Anne de deelnemers de gelegenheid om ervaringen en ideeën uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen en oude relaties te onderhouden. 

Het evenement was bedoeld om de economische banden tussen Oostenrijk en de Benelux-regio te versterken en de Oostenrijkse filialen een duwtje in de rug te geven in tijden van crisis. Samen staan we immers sterk(er). Het formaat van de AUSTRIA CONNECT Benelux-conferentie bleek een succesrecept en een unieke en inspirerende belevenis voor alle deelnemers - jong en oud!

De conferentie vond plaats in het kader van ReFocus Austria en go-international en werd mede mogelijk gemaakt door de steun van diverse sponsoren, waaronder Andritz, Bene, Containex, Kabelwerk Eupen, MED-EL, Nunner Logistics, Red Bull/Jet Import en TGW Logistics. ReFocus Austria is een globaal programma dat dient ter ondersteuning van Oostenrijkse ondernemingen in het buitenland. Het speelt een sleutelrol binnen het herstelplan voor de Oostenrijkse economie, in de nasleep van de COVID-19-crisis. 

Graag meer informatie over het event en/of de deelnemers? Neem een kijkje in de catalogus hieronder of ontdek meer op onze lokale sociale mediakanalen:

Hieronder alvast enkele sfeerbeelden. Enjoy!