Inhalt

Dubbel jubileum voor Med-El: Oostenrijkse specialist in gehooroplossingen

MED-EL Medical Electronics is wereldleider op het vlak van hooroplossingen die communicatiebarrières helpen overbruggen.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Sinds de oprichting in Innsbruck 30 jaar geleden is de toenmalige medtechstart-up MED-EL uitgegroeid tot een wereldleider in innovatieve oplossingen voor gehoorverlies gedreven door een onevenaarbare innovatiekracht. Intussen is het bedrijf al 10 jaar actief op de Belgische markt en heeft een eigen kantoor in Diegem.

De dubbele jubileum van MED-EL werd gevierd met een ceremonie in de residentie van de Oostenrijkse ambassadeur in Brussel op 10 februari. De ambassadeur Elisabeth Kornfeind verwelkomde er CEO en co-founder Ingeborg Hochmair, algemeen directeur Patrick D'Haese, Area Manager Michel Beliaeff en het team van MED-EL België samen met een groep Belgische toponderzoekers.

Het bedrijf biedt een breed gamma aan gehooroplossingen voor de verschillendste types en graden in gehoorverlies, zoals cochleaire implantanten, systemen met elektrische akoestische stimulatie (EAS),  middenoorimplantaten, implanteerbare en niet-implanteerbare beengeleidingssystemen.

MED-EL telt meer dan 2.300 werknemers en 30 kantoren over de hele wereld en helpt in niet minder dan 124 landen om communicatieproblemen te overwinnen aan de hand van een implanteerbare gehooroplossing.

Meer weten of MED-EL? Het verzamelboek («Thirty Years of Translational Research Behind MED-EL»), gepubliceerd en geschreven door Ingeborg Hochmair reflecteert over decennialang onderzoek omtrent gehoorimplantaten die op de hersenstam worden geplaatst, brengt hulde aan de sleutelrol van pioniers en hun onderlinge samenwerking en werpt een blik op de toekomst. 

Meer informatie over de gehooroplossingen van MED-EL vindt u ook op www.medel.com.