Inhalt

I AM DIGITAL-event biedt ondernemers verrassend nieuwe kijk

Begin februari vond het private evenement  'I AM DIGITAL' plaats in Brussel, samen met de bijhorende tentoonstelling van de Oostenrijkse fashiondesigner Flora Miranda. Een select publiek uit de culturele sector alsook de bedrijfswereld kon er nieuwe indrukken en inzichten opdoen op de kruising van mode, technologie en kunst.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Wat is kunst? Hoe kan een kunstenaar gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) en data 'vertalen'? Concentreren we ons vandaag de dag te veel op cijfers? Moeten we bereid zijn om al wat we ooit geleerd hebben te vergeten en compleet nieuwe paden te verkennen om écht te kunnen innoveren?

Dergelijke vragen en meer kwamen aan bod tijdens het private evenement 'I AM DIGITAL' op 2 en 3 februari 2022: een samenwerkingsinitiatief van Flora Miranda, Dual&Day, ADVANTAGE AUSTRIA en de Oostenrijkse ambassade in Brussel dat doorging in de residentie van de Oostenrijkse ambassadeur te Brussel. Een 60-tal genodigden uit de culturele en commerciële sector konden er verspreid over twee exclusieve avonden nieuwe ideeën opdoen en leren over de wisselwerking tussen kunst, mode en technologie.  

Inspirerende presentaties door Flora Miranda, Erwin Van Den Brande (Dual&Day), de Oostenrijkse ambassadeur Dr. Elisabeth Kornfeind en Antonietta Mastroianni (Proximus) boden de ondernemers een frisse kijk op het gebruik van data, storytelling, innovatie en digitale identiteit en zetten aan tot kunstzinnig, out-of-the-box denken. Een bijzondere walking dinner performance waarbij de gasten actief werden opgenomen in het 'schouwspel', zorgde bovendien voor genoeg 'voer' tijdens de 'future sketching'-brainstormingssessie.

Als voorproefje van het event konden de genodigden vlak na aankomst reeds enkele bijzondere creaties bewonderen van de ontwerpster Flora Miranda. Via unieke QR-codes konden ze meer informatie over de werken verkrijgen. De tentoonstelling kon overdag ook apart worden bezocht en lokte daarbij een 50-tal bezoekers. Kon u er helaas niet bij zijn, maar bent u toch benieuwd naar de expositie? Hieronder vindt u enkele indrukken:

Wenst u op de hoogte te blijven van toekomstige edities in de Benelux-regio? Houd dan zeker onze LinkedIn-pagina ADVANTAGE AUSTRIA Benelux in het oog.