Inhalt

ENERGY GLOBE ZET DE BESTE MILIEU-IDEEËN TER WERELD IN DE SCHIJNWERPERS: ONLINE PRIJSUITREIKING, 05 JUNI 2021, 17:00 

Op 5 juni om 17u worden de innovatieve en duurzame projecten van de laureaten van de Energy Globe Award 2020 aan een breed publiek voorgesteld, want: voor veel milieuproblemen bestaan er al oplossingen!  

© Energy Globe
© Energy Globe
listen
Op 5 juni is het Wereldmilieudag. In totaal nemen zo'n 150 landen deel aan deze wereldwijde actiedag. Op alle continenten zetten mensen zich in voor een duurzame omgang met onze planeet.

Geen wonder dat de ENERGY GLOBE Foundation op deze dag (vanaf 17:00) de beste milieuprojecten ter wereld voorstelt. De uitzending kan overal ter wereld worden bekenen op www.energyglobe.info.

De genomineerde projecten laten op indrukwekkende wijze zien hoe het milieu kan worden beschermd en hoe een leefbare toekomst kan worden gecreëerd voor de volgende generaties. De selectie werd gemaakt door de internationale jury van de Energy Globe. Het bestaat uit één vertegenwoordiger van elk continent. De jury wordt voorgezeten door Maneka Gandhi, een Indiase politica, meervoudig minister, milieu- en vrouwenrechtenactiviste en schrijfster.

De Energy Globe Award, een particulier Oostenrijks initiatief, wordt sinds 2000 jaarlijks uitgereikt en is momenteel 's werelds belangrijkste milieuprijs met meer dan 180 deelnemende landen. Elk jaar worden er tussen de 2.000 en 3.000 projecten ingediend.

Het motto van dit unieke evenement is: oplossingen voor milieubescherming presenteren, en het bedrijfsleven en consumenten op een harmonieuze manier samenbrengen.

Naast ADVANTAGE AUSTRIA wordt de Energy Globe Award gesteund door UNIDO, het Global Chamber Platform, het Oostenrijkse Ministerie van Milieu, Amiblu, en de Club van Rome.

De virtuele prijsuitreiking vindt plaats op 05 juni 2021 om 17uur. Wees erbij  en geef het goede voorbeeld voor een duurzaam milieu- en klimaatbeleid!