Inhalt

 Leo Shuttle vormt nieuwe verbinding tussen Wenen en Antwerpen

De haven van Antwerpen wist het crisisjaar van 2020 goed te trotseren en versterkt opnieuw zijn marktpositie met een fusie en een nieuwe directe verbinding tussen Wenen en Antwerpen vanaf april 2021. 

© MSC
© MSC
listen

In vergelijking met de meeste andere havens zoals Hamburg-Le-Havre hield de haven van Antwerpen het hoofd goed boven water tijdens het crisisjaar van 2020 en haalde zelfs een recordaantal aan verwerkte containers. Dankzij investeringen in pilootprojecten op vlak van energietransformatie, digitalisering en mobiliteit werd een sterke basis gelegd voor een duurzame toekomst. 

"Eendracht maakt macht": deze Belgische wapenspreuk geldt ook voor de twee Belgische Noordzeehavens in Antwerpen en Zeebrugge. De havens maakten in februari 2021 bekend dat ze zouden fusioneren en verder zouden gaan onder de naam 'haven van Antwerpen-Brugge' (Port of Antwerp-Bruges). Samen verwerken de havens containers, goed voor zo'n 14 miljoen euro. Volgens TEU bemachtigt de tweeledige haven daarmee een plaats in de ranking nabij de Europese marktleider: de haven van Rotterdam (2019: 14,8 miljoen).

Door de fusie ontstaat bovendien een van de grootste havens in Europa waar stukgoederen worden verwerkt alsook het grootste gebied voor overslag van auto's op het gehele continent. Vandaag de dag loopt al meer dan 15% van het volledige behandelingsvolume voor gas over de twee havens.

De twee havens, die 85km uit elkaar liggen, vullen elkaar goed aan. Terwijl Antwerpen sterk is in het verwerken van containers, stukgoederen en chemische producten, heeft Zeebrugge historisch gezien een leidende rol bij Roro-vervoer (roll on/roll off), transport van voertuigen en sinds kort ook LNG. Nauwere samenwerking zou de marktaandelen van beide havens moeten doen stijgen.

Daarnaast zorgt de LEO-shuttle binnenkort voor een nog betere verbinding tussen Oostenrijk en de haven van Antwerpen. Vanaf april 2021 rijdt de LEO-shuttle van de Mediterranean Shipping Company (MSC) twee keer per week tussen Antwerpen en Zuid-Wenen als "dedicated company trains". De tweede grootste containerrederij zal binnenkort samen met de Belgische spoorvrachtoperator Lineas de nieuwe directe verbinding verzorgen. De opslag capaciteit bedraagt 92 TEU. MSC versterkt zo zijn intermodaal netwerk en vervoert meer goederen op milieuvriendelijke wijze.