Inhalt

Aantrekkelijk bestemmingsland Oostenrijk

Standard Content Module
Oostenrijk is een belangrijke vestigingsplaats voor economische bedrijvigheid in het hart van Europa en een aantrekkelijk bestemmingsland voor ondernemingen en geschoolde krachten uit de hele wereld.
listen

Zowel binnen de EU als wereldwijd behoort Oostenrijk tot de rijkste en meest ontwikkelde economieën. Meer dan 300 internationale bedrijven hebben Oostenrijk gekozen als vestigingsplaats voor hun Europese hoofdzetel of hun productie in Europa.

Door zijn economische welstand, zijn goed ontwikkelde gezondheidszorg, zijn internationaal erkend onderwijssysteem, zijn stabiliteit en zijn veiligheid biedt Oostenrijk zijn inwoners een bijzonder hoge levensstandaard. In de Mercer-Quality of Life-index is de hoofdstad Wenen al meermaals op de eerste plaats geëindigd als stad met de hoogste leefbaarheid wereldwijd.

Oostenrijk biedt niet alleen een stabiel economisch klimaat maar ook uitstekende leefomstandigheden. Hiertoe behoren door zijn geografische ligging een aangenaam gematigd klimaat en een veelzijdig vrijetijdsaanbod. Of u nu in kunst en cultuur, sport of gastronomie geïnteresseerd bent – Oostenrijk heeft voor elk wat wils.

Als modern industrieland onderscheidt Oostenrijk zich door zijn dynamische en uitermate gediversifieerde buitenlandse handel. Oostenrijke bedrijven hebben internationale netwerken opgebouwd en zijn met hun producten en dienstverlening wereldwijd succesvol.

Bovendien is het land een TOP-locatie voor innovatie: voortreffelijke prestaties op het vlak van onderzoek en ontwikkeling versterken het concurrentievermogen van de Oostenrijkse economie zowel nationaal als internationaal.

Oostenrijk biedt niet alleen een uitstekende levenskwaliteit, maar ook veel interessante jobkansen voor internationaal talent. Een sterke exportindustrie, talrijke internationale ondernemingen en organisaties, ruim 400 wereldmarktleiders en een innovatief onderzoeksklimaat scheppen aantrekkelijke carrièremogelijkheden.

Hier komt u meer te weten over wat Oostenrijk te bieden heeft en wat de immigratiemogelijkheden zijn:

Imagefilm: Leven en werken in Oostenrijk
video abspielen
Content Navigation