Inhalt

Medische technologie uit Oostenrijk scoort over de hele wereld hoog

Van diagnostische apparatuur en tandheelkundige instrumenten tot de bouw en het beheer van grote ziekenhuizen: een blik op de medische technologie in Oostenrijk

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen
Medische technologie en life sciences behoren tot de belangrijkste economische sectoren van de 21e eeuw. De vraag naar nieuwe oplossingen in de gezondheidssector en in de sector medische technologie neemt steeds meer toe, o.a. door de demografische ontwikkeling, de medische vooruitgang en de roep om voortdurend nieuwe innovaties te integreren. Met name de digitalisering speelt momenteel een doorslaggevende rol.

Wie deze dynamische ontwikkelingen bij kan benen, kan zich overal laten gelden. De Oostenrijkse leveranciers staan met hun knowhow wereldwijd aan de top. In de afgelopen tien jaar is het land een draaischijf geworden voor de life sciences-industrie. Innovatieve bedrijven bloeien op in de aanwezigheid van een dicht netwerk van uitstekende academische instellingen en van de Oostenrijkse marktleiders.

De omzet van alle 554 bedrijven in deze sector ligt actueel bij 8,44 miljard euro. De medische technologie-industrie in Oostenrijk is zeer divers. Zelfs multinationals hebben Oostenrijk verkozen als hoofdkwartier. Hun productiefaciliteiten profiteren van de geografische ligging in het hart van Europa. Een andere succesfactor is de nauwe samenwerking tussen fabrikanten, leveranciers en dienstverleners. Van bloedglucosetests tot rolstoelen, van CT-scanners tot injectiespuiten en smart technologie: MedTech-bedrijven in Oostenrijk hebben met hun passie voor het vak een uitstekende reputatie opgebouwd.

De Oostenrijkse uitgaven voor gezondheidszorg in verhouding tot het BBP zijn bijzonder hoog in vergelijking met andere landen, en Oostenrijk heeft een van de beste zorgstelsels ter wereld. Het is dan ook geen wonder dat de wereldwijde vraag naar gezondheidsdiensten uit Oostenrijk voortdurend toeneemt, of het nu gaat om operaties, revalidatie, preventieve geneeskunde of wellness.

Meer informatie over de topspelers in deze branche en over zakelijke kansen in Oostenrijk vindt u in het actuele nummer van onze publicatie FRESH VIEW.