Inhalt

Maak kennis met '100 start-ups made in Austria': een boek vol succesverhalen

Een nieuw uitgebracht tijdschrift vat de succesverhalen uit de Oostenrijkse start-upscene samen. De bedrijven die in het boek worden voorgesteld, werden door middel van een community-stemming geselecteerd. 

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Het start-uplandschap in Oostenrijk is in opmars. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen ontwikkelt zich daarbij tot een Europese start-uphub. Dat schrijft TechCrunch: een van de belangrijkste internationale techmedia. Volgens de Austrian Start-up-Monitor 2019 groeit de start-upscene niet enkel met ongeveer 40%; 90% van de omzet is bovendien afkomstig uit het buitenland. Maar liefst 100 start-ups worden nu in boekvorm aan de wereld gepresenteerd. Het boek geeft inzichten in de vindingrijkheid, het talent en de aantrekkelijkheid van de Oostenrijkse start-upscene.  

Meer dan 240 pagina's vertellen het succesverhaal achter de ondernemingen, geven gedetailleerde informatie over de oprichtingsgeschiedenis en de groeistrategie en geven een blik achter de schermen omtrent investeringen, financiering, lessons learned en antwoorden op de Covid-19-pandemie. 

De verkozen start-ups zijn in 10 sectoren actief, gaande van consumptiegoederen en artificiële intelligentie, robotica en Internet of Things (IoT) tot healthtech, fintech, edutech, mobiliteit en energie.  

Het boek is onder meer tot stand gekomen met de steun van de Oostenrijkse bondsregering voor digitalisering en Oostenrijk als economische vestigingsplaats en de Oostenrijkse Federale Economische Kamer of Kamer van Koophandel: 'Wirtschaftskammer Österreich (WKÖ)'.  

Wilt u graag een exemplaar bemachtigen? Bestellen kan hier via de webshop 'Metropole' van de uitgeverij Home Town Media GmbH.