Inhalt

AUSTRIAN WORLD SUMMIT 2021: KLIMAATCONFERENTIE EN B2B-PLATFORM OP 1 JULI 2021: 10:00-17:00, ONLINE EN LIVE IN WENEN

De Austrian World Summit is een jaarlijkse, internationale conferentie die deelnemers de kans geeft om ideeën uit te wisselen over klimaatvriendelijke projecten. Dit jaar vindt de conferentie in hybride vorm plaats op 1 juli 2021 en luidt de devise: "Gezonde planeet - gezonde mensen".

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

De Austrian World Summit is inmiddels aan haar vijfde editie toe. Ook dit jaar worden talrijke deelnemers uit de bedrijfswereld en het maatschappelijke middenveld verwacht alsook start-ups, regionale en stedelijke belanghebbenden en deskundigen. Het doel van de klimaatconferentie is om samenwerking te versterken, ervaringen en ideeën uit te wisselen en om zo nel mogelijk initatieven op poten te zetten voor een duurzamere omgang met het milieu. 

De focus voor deze editie ligt op presentaties over succesvolle duurzame projecten binnen de sectoren energie en klimaatbescherming. 

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • klimaatfinanciering voor steden en regio's,
  • klimaatbeschermingsprogramma's in de Verenigde Staten en de Europese Green Deal
  • nieuwe vormen van communicatie over klimaatverandering.

De conferentie vindt live plaats in Wenen, maar kan dit jaar ook virtueel bijgewoond worden. Tot 1200 personen zullen de live webcast kunnen volgen en parallel met andere deelnemers kunnen chatten of bilaterale één-op-één-gesprekken of groepsvergaderingen kunnen houden. In de namiddag kunnen geïnteresseerden ook deelnemen aan een live discussie via chat.

De initiatiefnemer van deze klimaattop is niemand minder dan de beroemdheid Arnold Schwarzenegger en wordt mede ondersteund door bondspresident Alexander van der Bellen en de Oostenrijkse Federale Economische Kamer (WKÖ).

Bent u benieuwd naar welke technologische oplossingen milieuvervuiling tegengaan en negatieve effecten op de menselijke gezondheid kunnen vermijden? Of wilt u actief een steentje bijdragen om onze planeet leefbaarder te maken? Schrijf u dan zeker in! Deelname aan de conferentie is gratis. Inschrijven kan tot en met 28.06.2021.

Het b2b-platform wordt georganiseerd met de steun van go-international: een gezamenlijk initiatief van het federale Ministerie voor Numerieke en Economische Zaken en de federale Economische Kamer in Oostenrijk.