Inhalt

Coronavirusupdate: Oostenrijk in lockdown

Ook in deze uitdagende tijden blijft ADVANTAGE AUSTRIA trouw aan uw zijde staan. Betrouwbare partners voor uw buitenlandse zaken zijn immers net zo belangrijk als kwaliteitsvolle producten.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

De tweede golf van de COVID-19-pandemie houdt Oostenrijk stevig in zijn greep, hoewel het land de crisis tijdens het voorjaar beter doorkwam dan verschillende vergelijkbare economieën. Toch heeft de Oostenrijkse bondsregering met onmiddellijke ingang een lockdown afgekondigd tot 6 december. 

De lockdown zou enerzijds de druk op het gezondheidssysteem moeten verlichten en anderzijds de bevolking moeten beschermen, maar komt heel hard aan voor de Oostenrijkse economie. De bevolking wordt daarom ook opgeroepen om zich aan de opgelegde beschermingsmaatregelen tegen het virus te houden, zodat de gevolgen voor de getroffen ondernemingen zo beperkt mogelijk blijven. Om de economische schade te beperken, zijn er steunmaatregelen ingevoerd.  

De lockdown houdt strenge uitgaansbeperkingen in. Cultuur- en vrijetijdsfaciliteiten alsook de horeca zijn gesloten en hotels zijn enkel voor zakenreizigers toegankelijk. Ook evenementen zijn verboden. Daarnaast is het niet toegestaan om handelszaken of dienstverlenende bedrijven te betreden om inkopen te doen. Ook dienstverleningen die fysieke nabijheid vergen, zijn verboden. Beroepsactiviteiten moeten zoveel mogelijk van thuis uit uitgeoefend worden. 

Alle andere diensten zijn toegestaan, ook leveringen. Ondernemingen die in de bouw actief zijn, noodzakelijke infastructuur of essentiële diensten mogen blijven doorgaan, ondanks de crisis, om het land, de toeleverings- en productieketens in stand te houden. Deze ingrijpende maatregelen zijn bedoeld om de gevolgen van COVID-19 snel weer onder controle te krijgen en een snelle comeback van de Oostenrijkse economie na de pandemie mogelijk te maken.

Vorm u zelf een beeld van de economische, sociale en gezondheidsgerelateerde situatie in Oostenrijk en de crisisbestendigheid van de ondernemingen via regelmatige updates op onze website, onze lokale nieuwsbrief of LinkedIn-pagina. Wenst u meer informatie over de recente ontwikkelingen en/of B2B-opportuniteiten in deze tijden? Neem dan contact op met uw lokaal ADVANTAGE AUSTRIA Team:

ADVANTAGE AUSTRIA Brussels
T +32 (0)2 645 16 50
E bruessel@advantageaustria.org