Inhalt

Austrian Business Circle in Brussel in het licht van het Europese herstelplan

Eind september organiseerde het team van ADVANTAGE AUSTRIA in Brussel voor het eerst opnieuw een 'normale' Austrian Business Circle met de lokale Belgische community. Het evenement ging door in de Residentie van de Oostenrijkse ambassadeur en in het bijzijn van onder meer Mariana Kühnel, de Deputy Secretary General van de Oostenrijkse Federale Economische Kamer.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Op dinsdag 28 september 2021 organiseerde het team van ADVANTAGE AUSTRIA in Brussel voor het eerst sinds de uitbraak van de COVID-19-crisis opnieuw een Austrian Business Circle met lokale contacten in fysieke vorm, ditmaal in de Residentie van de Oostenrijkse ambassadeur, Hare Excellentie, mevrouw Elisabeth Kornfeind.

Mariana Kühnel, Deputy Secretary General van de Oostenrijkse Federale Economische Kamer (Wirtschaftskammer Österreich, WKÖ), woonde uitzonderlijk ook het evenement bij en hield er een openingsrede na de begroeting door De Handelsraad, Michael Spalek. Ze sprak het publiek toe over de rol van de Oostenrijkse Federale Economische Kamer tijdens de pandemie alsook over de maatregelen die werden genomen om de export te bevorderen. Daarnaast kondigde ze aan dat België 5,9 miljard euro toegewezen wordt in het kader van het Europese herstelplan en moedigde ze de aanwezige vertegenwoordigers van Oostenrijkse filialen aan om gebruik te maken van de zakelijke opportuniteiten die daaruit kunnen voortvloeien. 

Maar liefst 30 lokale vertegenwoordigers van Oostenrijkse instituties en bedrijven, waaronder Doka, Greiner Bio-One en Zumtobel, luisterden aandachtig toe. Ook Veronika Moeller, directrice van de Permanente Vertegenwoordiging van Oostenrijk bij de Europese Unie, was van de partij. 

Daarna volgde een aangename netwerkavond tussen alle aanwezigen vol boeiende en geanimeerde gesprekken, vergezeld van een heerlijke walking dinner.