Inhalt

EUROSKILLS 2021: JONGE WERKKRACHTEN UIT OOSTENRIJK BEHOREN TOT DE BESTEN IN DE EU

Maar liefst 33 medailles wist het team Austria binnen te halen op het Europees kampioenschap voor beroepen 'Euroskills 2021' dat eind september plaatsvond. 

© EuroSkills 2021
© EuroSkills 2021
listen

Van 22 tot 26 september 2021 vond in het Oostenrijkse Graz de 7e editie van het Europese kampioenschap voor beroepen plaats: 'Euroskills 2021'. Voor Oostenrijk waren er dit jaar 54 deelnemers die in totaal 33 medailles binnen wisten te halen - een record: 11 keer goud, 12 keer zilver en 10 keer brons. Daarnaast werden nog vier "Medallions for Excellence" uitgedeeld aan het Team Austria voor uitzonderlijke prestaties. Daarmee hebben de jonge werkkrachten meer dan voldaan aan de hoge verwachtingen.

De positieve balans toont onder meer dat de volgende Oostenrijkse generatie werknemers tot de beste binnen de Europese Unie behoort en bewijst eens te meer de kracht van het duale onderwijssysteem in Oostenrijk.

Oostenrijk wordt wereldwijd benijd en geroemd om dit succesmodel, waarbij leerlingen parallel les volgen en in een bedrijf werken. Geen wonder dat de huidige leerlingen de gevraagde werknemers van morgen zijn. Een sterke economische vestigingsplaats voor bedrijven heeft immers ook goed opgeleide werknemers nodig. 

Volgend jaar zullen de WorldSkills in Shanghai worden georganiseerd. Sankt Petersburg volgt het jaar daarop voor het Europese kampioenschap in 2023.