Inhalt

Greentech uit Oostenrijk zorgt voor wereldwijde klimaatbescherming

Oostenrijkse ondernemingen behoren met hun klimaat- en milieuvriendelijke oplossingen tot de besten. Ze maken hierdoor een duurzame omgang met natuurlijke hulpbronnen mogelijk.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Oostenrijk beschikt over een uitzonderlijke knowhow wat greentech betreft. Talloze innovatie-, technologie- en marktleiders uit domeinen zoals hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en milieutechnologie hebben er hun bakermat. Voor dringende vraagstukken zoals afvalverwerking, circulaire economie, luchtreiniging, water- en energievoorziening vinden klanten wereldwijd daarom ook hun weg naar de technologisch geavanceerde oplossingen uit Oostenrijk.

Innovaties ter bescherming van het klimaat en het milieu ‘made in Austria’ hebben een directe positieve invloed op de economie. Daarvan profiteren zowel de internationale klanten als de Oostenrijkse aanbieders van oplossingen.

De bouwsector is in de EU verantwoordelijk voor een CO2-uitstoot van maar liefst 40 procent. Dat emissiepercentage is duidelijk hoger dan dat van verkeer en industrie. Het gebruik van nieuwe, milieuvriendelijkere technologieën bij de bouw van gebouwen heeft daardoor een enorm besparingspotentieel. Naast hernieuwbare energiebronnen spelen energie-efficiënte gebouwen dus een belangrijke rol in een zinvolle en duurzame klimaatstrategie. Oostenrijk heeft zich op dat gebied de afgelopen 20 jaar tot een van de belangrijkste aanbieders ontwikkeld. Het portfolio varieert van hypermoderne en energiebesparende vensters en deuren, ventilatiesystemen die geschikt zijn voor passieve huizen tot automatische zonnepanelen.

De Oostenrijkse greentech-sector geldt over het algemeen als innovatief en exportgeoriënteerd. Daarmee doet het zijn naam als globale marktleider eer aan. Oostenrijkse ondernemingen bieden praktische oplossingen die steeds duurzaamheid en een goed werkende circulaire economie voor ogen hebben. Interessante inzichten en topspelers uit de sector in Oostenrijk vindt u in onze nieuwe FRESH VIEW over GreenTech.