Inhalt

Nieuwe pausmobiel wordt in Oostenrijk gebouwd 

Henrik Fisker, CEO van het gelijknamige Californische bedrijf, stelde onlangs een speciale versie van de elektrische SUV ‘Ocean’ voor aan de paus. De toekomstige pausmobiel zal van Oostenrijkse makelij zijn en in Graz worden gebouwd.
© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

In oktober 2020 kondigde de Oostenrijkse automobieltoeleverancier Magna aan dat het een contract zou ondertekenen met Fisker om vanaf eind 2022 50.000 exemplaren van de nieuwe SUV ‘Ocean’ te produceren in de fabriek in Graz. Een van deze auto's zal speciaal worden uitgerust voor de paus.

De SUV ‘Ocean’ zal vervaardigd worden van gerecycleerde kunststoffen die uit de oceanen werden gehaald (vandaar de naam). Voor de bekleding zal geen dierlijk leer worden gebruikt, wat het volgens de fabrikant tot een "vegane" elektrische auto maakt. Zonnepanelen op het dak moeten het ook mogelijk maken de batterij onderweg op te laden en de actieradius te vergroten tot 500 km. Een snellaadbeurt herstelt maar liefst 80 procent van de batterij in slechts 30 minuten.

Over Fisker:
Fisker is een in Californië gevestigde start-up, opgericht door de Deen Henrik Fisker. Aanvankelijk was Henrik Fisker autodesigner voor BMW, Aston Martin en Tesla, maar begon een eigen luxe carrosseriebedrijf voordat hij in 2007 'Fisker Automotive' oprichtte met als doel om elektrische voertuigen "mooi, opwindend en leuk om te rijden" te maken.

Over Magna:
Meer dan 100 jaar ervaring in de productie van voertuigen en een brede waaier van diensten maken van Magna 's werelds toonaangevende engineering- en productiepartner van autoconstructeurs, onafhankelijk van het merk.