Inhalt

Gedigitaliseerd, geautomatiseerd én deel van een netwerk: zo ziet de fabriek van morgen eruit

Intelligente oplossingen uit Oostenrijk openen wereldwijd deuren naar smart factory.

© ADVANTAGE AUSTRIA
© ADVANTAGE AUSTRIA
listen

Terwijl productieprocessen steeds versnellen en verder evolueren, ontstaat de visie van een zelfsturende productieomgeving: de ‘smart factory’. Oostenrijkse bedrijven behoren tot de topspelers die deze visie omzetten, gaande van het automatiseren van de toeleveringsketen en het veelzijdige gebruik van kunstmatige intelligentie tijdens het productieproces tot het beveiligen van de productie door de nieuwste inzichten toe te passen op het gebied van cyberbeveiliging.

De oplossingen voor de fabriek van de toekomst zijn grotendeels gebaseerd op technologieën afkomstig van de elektro- en elektronicaindustrie. De bevindingen van onderzoekscentra voor op elektronica gebaseerde systemen, zoals het Europese toponderzoekscentrum Silicon Austria Labs, geven onmiskenbaar vorm aan de ontwikkeling van de industrie.

Digitale simulaties versnellen ontwikkelingen, toeleveringsketens worden transparanter, robots ontwikkelen fijnmotorische vaardigheden; de toekomst van smart factory lijkt geen grenzen meer te kennen en heeft tevens potentieel. Oostenrijkse organisaties tonen hoe toekomstvisies gerealiseerd kunnen worden. Slimme beslissingen op basis van voorspelbare modellen en cyberbeveiliging zijn daarbij van fundamenteel belang.

Met een aandeel van 22% van het BBP is Oostenrijk een van de koplopers. Industrie 4.0 en de knowhow die daarvoor nodig is – zijn er aanwezig. De sector is aan het veranderen en overal ter wereld spelen topondernemingen uit Oostenrijk een voortrekkersrol. Meer informatie en interessante weetjes over het thema vindt u in de actuele editie van ons online magazine FRESH VIEW Smart Factory.