Inhalt

Doorvoer

Standard Content Module
De doorvoerhandel groeit in het kader van de globalisering van de wereldwijde markten en krijgt steeds meer betekenis. Hier krijgt u informatie over de deskundigheid van Oostenrijkse exportbedrijven. 
listen

Oostenrijkse handelsondernemingen beschikken door hun jarenlange ervaring over een enorm know-how van de wereldwijde markten. Zij kunnen daarom bij de afwikkeling van export- en importzaken zeer goed helpen. De doorvoerhandel, dat heet het verbinden van twee markten door een Oostenrijks bedrijf, krijgt steeds meer betekenis.

De gedetailleerde kennis van de Midden- en Oosteuropese markten is in het bijzonder kenmerkend voor de Oostenrijkse handelsondernemingen. De exportbedrijven zijn natuurlijk op bijna alle markten van de wereld vertegenwoordigd. De hoge mate van flexibiliteit om de goederen op het gewenste punt af te leveren evenals het daartoe behorende know-how te verschaffen, maakt Oostenrijkse exportbedrijven tot betrouwbare en gewilde partners.

Juist de Oostenrijkse handel met het buitenland is een echt succesverhaal. In 2006 kon zowel bij de import als bij de export telkens de magische grens van 100 miljard euro worden overschreden. Elke derde arbeidsplaats houdt direct of indirect verband met de handel met het buitenland. Het "Bundesgremium des Außenhandels" (federale commissie voor de handel met het buitenland) schat het aandeel van de exportfirma's aan de totale import op 30%. Het aandeel van de handelsondernemingen aan de export ligt eveneens bij 30%. Ook voor de komende jaren rekent het "Bundesgremium des Aussenhandels" met toenames, die ook voor een groot gedeelte door de doorvoerhandel worden gedragen.

Naar schatting van het "Bundesgremiums des Außenhandels" ligt de hoogte van de doorvoerhandel wat betreft de toegevoegde waarde voor Oostenrijk bij een omvang van ca. 3 miljard euro. Het know-how van de Oostenrijkse exportbedrijven is een belangrijkse bouwsteen voor de exportsuccessen van Oostenrijk in de afgelopen jaren.

Een nieuwe en misschien wel moeilijke weg slaat men het beste in met een ervaren partner. Een samenwerking en coöperatie met een Oostenrijks exportbedrijf bij de bewerking van exportmarkten is in veel gevallen economisch gezien het meest zinvolle alternatief ten opzichte van de eigen bewerking van de markt.
De samenwerking met een Oostenrijkse exportbedrijf biedt Oostenrijkse en internationale producenten veel voordelen:
 • Minimalisering van het risico bij het aanboren van nieuwe markten en de bewerking van markten
 • Voordelig gebruik maken van jarenlang verkregen know-how in de handel
 • Overbrugging van afstand en tijdverschillen tot de markten
 • Kennis en gebruikmaking van financierings-strategieën en logistiek
Hier kunt u uw European Expert in Trade vinden: www.foreign-trade.at.

Deze homepage biedt u:
 • partners voor een efficiënte export en import
 • de service van een exclusieve database van de European Experts in Trade
 • zoeken naar zakenpartners
 • zoeken naar producten
 • zoeken naar landen
 • de optimale weg om producten binnen de EU, in Midden- en Oosteuropa, Azië, Australië of in de overzeese gebieden te verkopen of met een betrouwbare partner goedkooop te importeren
 • verreikende informatie rond om de handel met het buitenland

Bundesgremium des AußenhandelsWiedner Hauptstraße 63
1045 Wien
Österreich

+43 5 90 900 3561
+43 5 90 900 292
foreign-trade@wko.at
http://www.foreign-trade.at

listen
listen

Auteur: Dr. Manfred Kandelhart
Bron: Bundesgremium des Außenhandels